Dorullby Brukt og Antikk 13. desember

Nissefamilien har arvet Dorullby Brukt og Antikk, men den trues med å rives for å gjøre plass til parkeringshus om de ikke finner på noe lurt.

Dolokk Holmes satt dypt i egne tanker da noen braste inn døren på detektivkontoret hans. Det var Klorina, niesen til Grevinnen. Hun dro alltid rundt i Dorullby på Luciadagen for å samle stemmer til Årets Lucia som skulle krones senere den kvelden, og så tenne grana utenfor Dorullby Grand Hotell.
– Alle stemmesedlene er borte, hulket hun. Du må hjelpe meg å finne dem!
– Jeg sitter her og prøver å løse et mysterium, sa Dolokk Holmes. – Jeg kan dessverre ikke ta på meg et nytt oppdrag før jeg har funnet ut hvem det kan være som har skrevet dette brevet.
– Gi meg det, sa Klorina. – Jeg er sosietetskvinne, og er det noe vi kan, så er det å analysere håndskrevne brev. Det må vi, for å unngå å takke ja til invitasjoner skrevet av personer utenfor vår sirkel.
Dolokk Holmes rakte henne forvirret brevet.
– Det er tydelig en eldre kvinne som har skrevet dette. Og hun har hatt det litt travelt. Det ser ut som om hun har skrevet det i halvmørke også. Det ser dessuten litt ut som om hun har hatt litt penger, men nå har hun begynt å miste det.
– Hvordan i all verden ser du det, spurte Dolokk Holmes.
– Konvolutten er billig, men brevpapiret er dyrt, forklarte hun. – Kom og hjelp meg med å finne stemmesedlene. Dolokk ble med henne ut og fant raskt ut at ektemannen hennes, Tom Dorull var den skyldige. Han hadde gjemt dem for å slippe mer Lucia-mas, men slik ble det ikke. Og siden ingen andre stilte til valg, ble Klorina nok en gang kronet Lucia og heist opp i toppen av grana samme kveld.

I butikken plinget bjellen en vakker melodi som man raskt kunne ha hørt altfor mange ganger. Rommet ble kaldt, men på en fin måte, idet en ung kvinne kom inn i rommet. -Jeg trenger noen nye hansker, sa hun. For jeg kastet alle mine litt sånn symbolsk, men det kunne jo være fint å ha beholdt et par også. Nissemor fant frem noen flotte gamle hansker til henne, selv om kunden insisterte på at kulden ikke egentlig plaget henne.

Hvem har de fått besøk av i dag? Svar i kommentarfeltet og vær med i trekningen av fine premier hver søndag i hele advent og en ekstra på julaften. Svaret ditt blir ikke synlig før i morgen. Premie i år er en kopp med julekos, og det kan du vinne i ukene fremover så bli med videre. 

77334944_495416254401983_3445181555192889344_n.jpg

6 kommentarer om “Dorullby Brukt og Antikk 13. desember

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s