Tove Jansson

Alle som kjenner meg vet at jeg er hodestups fan av Tove Jansson, og nå når Mummitrollene er 75 år og bursdagen til Jansson blir flaggdag i Finland må jeg jo markere det. Ingenting halvveis. Så sommeren er brukt på å lese de gamle mummibøkene igjen (for det er de gamle som gjelder, ikke se for deg at jeg leser bildeboken Lille My møter ei ku) , brukt x antall feriepenger på leker fra Japan, og Dorullnissene har blitt en liten familie større. Ikke bare det, men nå kan du også lage ditt eget mummihus av dorull. Skriv bare ut dette bildet i A4-format, klipp, lim og lek. Passer supert til figurene fra mummi-sjokoladeeggene, som du jo helt sikkert har samlet opp, akkurat som meg. Det kan være lurt å lime delene på et ekstra ark for å stive opp, spesielt verandaen. Søylene kan også støttes opp med fyrstikker.
Mummihus-dorull
Gudbedre så få Snusmumrikker jeg fant. Hattifnattene derimot fikk jeg seksti av. Ok, de er tre på en, men tjue er fortsatt mange. Passer forresten også godt til figurene fra julekalenderne. Jeg har, heldigvis, flere igjen av bøkene om mummitrollet, og store planer om å lage et lite, men skikkelig, mummihus, så denne høsten kan bare komme.
Janssons bursdag er i morgen, 9. august, så bare sett i gang med forberedelsene du også.

117530099_795546104549433_5161274140197717991_n.jpg

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s