Løsningen på Påskekrim

Hvem drepte Påskeharen?

La oss gå gjennom bevisene.

Vi hadde vært her en uke i går, sa Barbie

Dagen før vi dro hadde vi vært på rosa ball, noe vi gjør hver lørdag, fortalte Ken

Så drapet ble begått en søndag!

Selv om morderen driver nettfirmaet sitt selv kan ha hatt ansatte til å ta seg av bestillinger, og kontakte henne på Påskeharens telefon (og det er absolutt ikke en Batman-telefon, mye på grunn av at denne Batman neppe er den ekte grunnet hans noe begrensede fysiske tilstand) så hun kan sende varene i posten, er sjansene store for at hun hadde med seg egen laptop og gikk Påskeharen ytterligere på nervene. Uansett avslørte hun seg ved å påstå at:

– Jeg var på postkontoret hele formiddagen…

Cicero kjøpte ikke denne forklaringen med søndagsåpent postkontor i påsken. Men hvorfor drepe Påskeharen?

Med unntak av den trofaste medhjelperen Tuppen Verpe og gjesten ingen kunne se at var der, var det morderen som hadde vært der lengst! Hun hadde kommet for å snakke om å digitalisere påsken. Selv påstod hun at hun var invitert for å diskutere saken, men dette lyder tvilsomt. Påskeharen var så gammeldags at han nektet en gammel hobbyskribent å bringe med seg laptopen til godset for å skrive ned memoarene sine. Påskeharen var så urokkelig i sine regler at han nektet Ken å gå med skoene inne, på slik en måte at selv ikke Barbie våget å trosse ham selv etter hans død. Til denne gammeldagse, og standhaftige Påskeharen hadde hun ikke bare «diskutert» digitalisering, men hun hadde til og med fått inn en robotkanin! Hvor lenge hadde ikke denne «diskusjonen» pågått? Før den til slutt endte med døden for en av debattantene.

Men hva med skoen?

Cicero la merke til flere stikk mot Barbie, fra morderen. Det er tydelig at hun var misunnelig av en eller annen grunn. Kanskje på berømmelsen? På kjæresten? Pengene? I alle tilfeller ønsket hun å legge skylden over på Barbie. Men hun, Sindy, hadde ikke regnet med Cicero og mannen på evig søken etter beite; Kenneth Gressløs! Marginalt nærmest i etterforskningen! GRATULERER. Egget er i posten! Liksom…. sender det i morgen (lover)…

Følg med på bloggen i morgen, da presenterer jeg noen av de beste teoriene, og vinneren av Gullegget!

Epilog

Sindy ble geleidet ut av det lokale politi. Tuppen Verpe sendte He-Man av gårde for å leke med kyllingene, mens hun tilbød den usynlige kvinnen en trøstende skulder. Hun forstod nå at det var henne som hadde vært den uhyggelige følelsen av å bli iaktatt i blant på kveldene. Men det kunne være det samme nå. Kjærlighetssorg var vondt nok.

– Men hvem skal overta, lurte Mummipappa.
– Overta? spurte Cicero
– Påsken kommer ikke helt av seg selv, forklarte Mummipappa.
– Japp, det skal være Snickers og Twist, sa Tuppen Verpe og la tre sjokolader i et påskeegg. Alle rundt henne så på Tuppen. Hun så uforstående tilbake.
– Jeg tror vi har en her som er mer enn kvalifisert nok, sa Cicero. Og så lo de alle hjertelig mens den gamle høna stirret uforstående på hver og en av dem.

Og er Tuppen Verpe riktig uheldig så blir det påskekrim til neste år også!

GOD PÅSKE

4 kommentarer om “Løsningen på Påskekrim

  1. Gratulere Kenneth!
    Å være nært den løsninga der krever timesvis med CSI-titting. -Eller god kjenskap til forfatterens tankegang.
    -Ser ikke som mulig å gjette alt det der, så flaks kan det ikke ha vært.
    Godt jobba!

    Liker

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s