Gullegget

Det morsomste med å lage påskekrimen var nesten å lese alle teoriene folk hadde. mange fant ut at det var Sindy som var morderen, men gjerne uten å kunne begrunne det skikkelig. Ida forstod at det var Sindy ene og alene på grunn av at det var Sindy, og som hun sa – Øsj! men hadde man ikke gjort som storebrødrene mine og talt på fingrene for å finne ut hvilken dag det var mordet ble begått, ble det nok ikke rett. En del av dere som leste var sikre på at det dreide seg om et sjalusidrap. Det er klart det måtte deles ut et gullegg! Her er de beste teoriene, som allikevel var på bærtur.

Hege var blant de med rett morder, men feil grunnlag

Jeg tror det er Sindy.
Hun var så lenge borte, jeg tror hun kvittet seg med den blodige kjolen hun hadde på da hun drepte Påskeharen. Også måtte hun ha ny kjole.
Sindy drepte siden Påskeharen ikke ville være med å digitalisere påsken, ellers så hadde nok Mummipappa fått lov å ta med laptopen sin.
Mulig Mummipappa var med på mordet. De to sammen var de mest frustrerte over Påskeharen.
Tror jeg )

Solena hadde denne teorien

HVEM : Sindy

HVORFOR : sjalusi, for å få Ken

HVORDAN :
Ingenting har blitt stålet, derfor er det en forbrytelse av lidenskap.
Påskeharen er homse, selvfølgelig. Alle vet jo at kaniner har sex behover som bare menn kan dekke! Han prøver derfor å være sammen med Ken. Ikke noe overaskelse da han har finne klær på seg. Det må vel litt til for å få til å forføre han Ken!
Problemet er at Ken har valgt Barbie…
Sindy er sjalu fordi hun syns også at Ken er sjekk. Dessuten, vet hun at han er for feig for å endre situasjonen uansett om han hadde ønsket det. Derfor er hennes eneste mulighet, å fjerne Barbie.
Hennes plan er å drepe Påskeharen ved å la folk tro på at det er Barbie som er morder, slik at hun ble kvitt av dem begge og få Ken alene.
Sindy gjennomfører plannen ved å stjele en sko fra Barbie, mens Barbie er på besøk hos kaninen- Han liker vel at alle ta av seg sko før de kommer seg inn.
Sindy må finne seg et alibi. Hun knuser klokka for å bevise at det var mens hun var ved postkontoret. Hun hadde da selvfølgelig stillt den en time foran , og gikk til postkontoret for å sende en pakke.
Det hun hadde planlagt var at Barbie skulle bli mistenkt fordi hennes sko var mordvåpenet, og la det ved siden av Påskeharen. Men imens Sindy var på posten, kom Ken på besøk til Påskeharen. Når han så mordscenen, ville han tildekke Barbie som hadde fått seg inni trøbbel – sikkert på grunn av skoene hans han fikk ikke lov til å ha på seg tenkte han, eller var det sjalusi? Han fikk ideen til å gjemme skoen til Barbie inni Batman, slik at hun slipper å være mistenkt, på bekostning av Batman.

Mens Anne mente det gikk slik:

æ trur det va sindy . ho va hemmeli forelska i ken…ved å bruke skoen kunne ho rydde barbie av veien. påskeharen ble drept fordi ho da ville arve huset hans. Der kunne hun leve lykkeli resten av sitt liv med sin kjære ken:) sukk!!! altså et klassisk kjærlighet – sjalusi – penge drama:)(æ vil det ikke ska være mere komplisert enn det:)

Renate hadde denne teorien som også har elementer av sjalusi:

Morderen er såklart, Ken!
Han har hatt et hemmelig forhold til påskeharen i lang tid, men nå ville ikke påskeharen mer. I tillegg var Ken dypt misunnelig på kleskolleksjonen hans, og dritt lei av å bli dresset opp av Barbie. Han fikk nok og bestemte seg for å slå to fluer i en smekk. Først drepe påskeharen for klærne hans, og så rette mistanken mot Barbie ved å bruke hennes sko som mordvåpen.
Dessuten står det ingenting om hvor han befant seg når mordet skjedde.

Tataa

Majann kom med nok et sjalusidrama med Ken som morderen. (ærlig talt, folkens, ville JEG latt Ken være morderen?):
Okei…here goes:

Jeg tror at Ken drepte Påskeharen. Jeg tror Sindy og Ken har et forhold. Jeg tror han overrasket Sindy og Påskeharen som egentlig snakket forhandlinger (han hadde penger i lommene), og trodde at han forførte “dama hans” Han tar det han har for hånden (barbies sko, som sto i gangen, fordi de ikke fikk gå med de inne) og dreper Påskeharen.
Sindy var vitne til mordet, men kan ikke svare for hvorfor Ken drepte Påskeharen fordi han så dem sammen, og har derfor laget seg et alibi om postkontoret. Siden forholdet mellom Sindy og Ken er en litt skitten affere, må ikke Barbie vite noe om det, derfor forsarer Ken Barbie under forhørene. Sindy blinker til Ken, fordi hun vet den egentlige sannheten om hva som skjedde.
Ken gjemte Barbies sko inne i Pez Batman mens han sov, før en noe irritert Mummipappa kom og ville spille “Stein, saks, papir”

Geez

Arnheidur (som har bokstaver i navnet som jeg ikke har på tastaturet, men du vet hvem du er) kom med denne fiffige vrien:

det var Ken som drepte påskeharen! Barbie lover ham aldri å snakke og han föler seg ‘under hæles hennes’, derfor bruker han hennes sko til å drepe påskeharen! good guess, right?

flott påskekrim hos deg Sebastian! og veldig flott å få muligheten til å være med förste påskene som jeg bor har i norge (vi har ikke sånn påskekrimmer på island, skjönner du..)

Det virker som om det vil bli en ny påskekrim neste år, så jeg regner med å se et svar fra deg i innboksen da også 😀


Magnhild hadde ikke trua på at det dreide seg om et sjalusidrama, og kom med følgende teorier:

Hei! Eg må prøve meg…har eit par læysingar om det er lov. 
1. Eg trur det er Edward Saksehand. Det var eit uhell då han skulle opne døra inn til rommet der Påskeharen var. Den rosa Barbieskoen med blod på gøymde Ken i Batman, då han trudde det var Barbie som hadde drepe haren. Den rosa skoen hadde tilfeldigvis hamna under Påskeharen, då han datt framover, sidan han hadde den i hendene då han fekk saksene inn i kroppen (han har ein sko-fetisj og det er grunnen til at ein ikkje har lov til å gå med sko inne).

2. Det var Tuppen Verpe fordi ho var drit lei heile påskefeiringa med alle dei idiotiske venene til Påskeharen. Ho ville i år, for ein gangs skuld, feire påska åleine med haregutten sin. Då ho fann den rosa skoen til Barbie liggande og slenge, etter rosa-ballet på fredag, vart ho så forbanna at ho slo til Påskeharen. Det heile var sjølvsagt eit uhell, og det var på ingen måte meininga at haregutten hennar skulle døy. Men shit happens all the time…

Satsar på at i alle fall eitt av desse løysingane er nokså nær sanninga.

God påske!

Synes det er fint at Edward også ble mistenkt av noen av dere. Han ble liksom litt glemt i alt viraket, stakkars. Hadde håpet at påskekyllingen på skulderen hans skulle forvirre flere av dere, men nei. Barbie, Ken og Sindy stod som regel i fokus. Tuppen Verpe skal nok få en viktigere rolle neste år, så det var kanskje greit hun unngikk folks blikk i år. Den usynlige damen unngikk egentlig alles mistanker, på tross av at hun faktisk strengt talt kunne gjort akkurat som hun ville. He-Man mistenkte heller aldri noen, men det, derimot, var ikke veldig rart. Om Tuppen er med neste år er nok ikke He-Man langt unna, for han bør nok ikke tilbringe for mye tid alene. Det er jo noe galt når man løper rundt i bare truse og støvletter på jakt etter udyr. Les gjerne mer om mine tanker rundt He-Man og søstra hans HER.


Lars kunne naturligvis ikke være noe dårligere enn de andre når det kom til gjetting, og bikket nær over med sin teor! Uten egentlig å kunne begrunne svaret skikkelig lot han fantasien få fritt spillerom. Les og le, og grattis med Gullegget, Lassegutt:

Enkel gåte for en lur rev som meg. eller skal jeg si lure_lars. Det kommer tydelig frem tidlig i historien at Ken og Barbie har vært på et rosa ball før de kom til herskapshuset. I tillegg kan det tyde på at det var akkurat dette de hadde vært på kvelden før mordet, da de ikke går glipp av noen rosa ball på lørdager. Nok om det.

For å finne motivet til morderen så jeg på hva skiller Påskeharen fra alle andre. Jo, han legger egg. Tuppen verpe havnet med en gang i mine Argus-øyne, ettersom hun er laget av tøy, og kan derfor ikke legge egg. Motivet ville her vært sjalusi.

Hvor ironisk er det ikke at Påskeharen, som ikke liker at folk går med sko, blir drept med en sko? -Veldig.

Morderen er udiskutabelt Mummipappa. Som den eneste som skriver ned alt som skjer, sitter han med komplett oversikt over alle og enhvers vaner og gjøremål. Hvorfor skulle mummipappa ønske å drepe Påskeharen? sjalusi? -Neppe. Er det en ting Mummipappa ønsker seg bort fra, så er det alt som storken kan frakte med seg og slenge på trappa hans. Etter å ha studert alle publiserte historier fra mummidalen, kan jeg bekrefte av mummipappa allerede har kverka storken. Dermed var det bare en igjen, som svært upassende gjemte egg rundt på eiendommen til mummipappa. Som hos vampyrer, hjelper det ikke bare å drepe alle individene (her: eggene), man må ta knekken på kilden (her: påskeharen).

Med sitt skalkesjul i whiskeyen, fikk mummipappa vandre uforstyrret rundt i herskapshuset og gjøre som han ville. Ken var opptatt av å bli utnyttet av alle, så skoen hans var lett tilgjengelig. batman, sov mer enn noe annet, så han var et enkelt skjulested. 

2 kommentarer om “Gullegget

  1. jeg trodde påskeharen var drept på mandag (på grunn av dårlig norsk kunnskap trengte jeg å spörre nordmannen har om noen ord og han sa at dagen i forveien var 2 dager för…) derfor kunne Cindy ikke være morderen fordi hun var jo på postkontoret hehe

    og ja, jeg gleder meg til neste påskekrim! 😉

    Liker

  2. Moro! Jeg droppa den teorien om dagene da jeg innså at jeg måtte begynne å telle. Jeg syntes det var helt topp med en slik vellaga krim. Kjempe glad for å få hjem trøstepremien. Tusen takk!

    Liker

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s