Påskeslutt

Påskeferien er slutt hvert øyeblikk, og jeg må nesten spørre meg selv om hva jeg fikk ut av det. Sukkerkick, javisst opptil flere…om dagen. Jeg fikk IKKE sett all den Narniaen jeg hadde planlagt, men jeg fikk jo unna alle de gamle seriene og den siste filmen. Pluss at jeg fikk sett mange andre filmer. Fordelen med meg når jeg ser filmer og serier er at jeg blir så ukonsentrert dersom det ikke er ryddig rundt meg. Så leiligheten min lukter ennå av grønnsåpe og vinduene er transparente igjen, for første gang siden…. vel, la oss ikke gå dit.

Videre har jeg laget ferdig et opplegg med Windows Moviemaker som jeg skal vise kollegaene mine i morgen. Jeg laget en «film»-versjon av bildene og teksten fra påskekrimmen min. Desverre ble det så langt og ikke veldig morsomt, jeg måtte kutte vekk mange av karakterene og vel, tilogmed skoen ble borte i all klippingen, så selv tittelen ble litt meningsløs.
På den annen side fikk jeg gitt stemme til Cicero, som til min egen store overraskelse tydeligvis opprinnelig kommer fra det glade sørland, og har flyttet innover mot Oslo. Mesteparten av dialogen og de morsomme detaljene måtte gå også, så neste års påskekrim vil nok bli presentert på samme vis som i år. Like greit å finne ut av det nå, tenker jeg, for det kunne fort gått med mange timer på dette til neste år. Moviemaker er dritartig.

Jeg synes også det ble ganske bra stemning i denne filmen. Mye takket være musikken, som jeg hadde planlagt å ha i bakgrunnen til påskekrimmen her på bloggen også, men… jeg fant ikke CDen før det var for sent. Jeg skal spare de avd ere jeg ikke jobber med for PowerPointpresentasjonen, men her er «filmen». Jeg har nok gått litt bananas med effektene, men det er bare fordi jeg vil vise mest mulig for de andre lærerne, ren løgn naturligvis, jeg elsker effektknappene nesten like mye som elevene….ok, mer!
Lensflare til folket! Ja, Johann, jeg snakker til deg!

Noen etterlyste vinnersvaret på Blodig Pumps, så det kommer her. Hårfint nærmere svaret enn han andre broren.

Etter å ha fin lest og telt ukedager har jeg kommet frem til at mordet skjedde på en søndag. Dette fordi Barbie og Ken hadde vært der i en uke på morddagen. De var på ball på lørdag og kom dagen etter.
Så vidt meg bekjent er postkontorer stengt på søndager og derfor umulig for Sindy og poste eller hente noen verdensting på postkontoret denne dagen. Hun har derfor ikke noe alibi.
Motiv derimot har hun mer enn nok av!!!
Hun ville digitalisere påsken for Herr Påskehare. Men stakkars Herr Påskehare er en gammelmodig herremann som hverken tillater eller vil ha noen nymoderne oppfinnelser på sitt slott. F.eks Mummipappa gikk jo nesten i fistel av at han måtte skrive sine memoarer på skrivemaskin, da PC og laptop var bannlyst på slottet til Herr Påskehare.
Så Sindys plan om å digitalisere påsken gikk ganske så sikkert i vasken når dette temaet ble tatt opp med Herr Påskehare. Sindy ser derimot sitt snitt til å overta påsken når Herr Påskehare en dag er borte. Men påskeharer har dessverre en lei tendens til å bli fryyyyktelig gamle og så stor tålmodighet har ingen selvstendig næringsdrivende.

Hun går da i klesskapet til Barbie og finner en sko som ikke hører til Barbie-Q outfitten og dreper Herr Påskehare med denne.
Heldigvis for de uskyldige på slottet og menneskeheten generelt, har de funnet en detektiv ved navnet Cicero som viser seg å være en mann som vet hvilken dag gårsdagen var. Nå om dagen er det dessverre ikke alle som vet nettopp det. Men Herr Cicero gjennomskuet Sindys utspekulerte plan for å gi seg selv alibi!
Sindy havner mest sannsynlig et sted det sjelden eller aldri snør for denne gjerningen. Hun skal bare vite hva som skjer når jeg må formidle min etterkommere at det dessverre ikke blir godterier denne påsken, da en viss SINDY har stukket en stillet-hæl gjennom nettopp Herr Påskehare.

Ps.
Ganske fiffig at det var nettopp en stillet-hæl. “Stillet” stammer nemlig fra et gammelt stikkvåpen. Er litt usikker mener det var i Romertiden dette ble brukt. Kan godt Google det, men gidder ikke det nå.

Gleder meg til å få tilsendt det siste egget Herr Påskehare rakk å lage før likvideringen. Som trøst vet vi jo at det har dødd folk før i påsken, som har stått opp igjen. La oss håpe det skjer igjen!!!!!!!!!!!!

Dette var en FANTASTISK påskekrim!!!!!!!!!! Flotte bilder og bra komplott. Bra jobbet Bro. Du er kjempe flink!! Stolt av deg.

St. Kenneth

2 kommentarer om “Påskeslutt

  1. Jeg er imponert. Jeg tok studiet «kreativ bruk av IKT i barnehagen» for et par år siden og har gjort noen morsomme ting jeg også, men ikke på dette nivået! Holder du kurs? Jeg hadde et lite inspirasjoskurs for lærerne på Melkevarden i fjor. Men du er jo mildt sagt litt foran meg på dette området. Jeg er forøvrig også imponert over alt du ikke har kjøpt. Jeg har en sperre mot å hanle på nett og det er bra. Ellers hadde jeg vært blakk.

    Liker

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s