Tingene jeg kjøpte…

Åh så stolt jeg var i går da jeg kunne vise dere alt jeg ikke hadde kjøpt. Vel, det var i går. I dag fikk jeg en fantastisk pakke i posten. Sjekk ut disse skattene for en stakkar som har opplevd åttitallet og overlevd nittitallet. Vi begynner kronologisk. Nei, det er ikke en appelsin i brudekjole, det er Ms Pacman! …i brudekjole…eller i alle fall slør. Typisk en sånn figur jeg ikke finner igjen om tre uker. Eh… var det noe du ville si, ms Pacman? Må du på do? Kan det ikke vente til etter vielsen?

Slutt på kronologien. Dette er Ren. Han var med i en tegnefilmserie kalt Pirates of Darkwater. Den har du aldri sett! Typisk serie på TV3, begynnelsen av 90tallet. Typisk en sånn serie der de skulle finne for eksempel syv magiske skatter og de fant bare kanskje max fire før serien ble innstilt. Og på begynnelsen av nittitallet visste man ikke det. Man kunne ikke google sånt. Kunne ikke laste ned alle episodene. Man forsøkte bare å få med seg alle skattene. Ikke før kanskje i 2010 googler man det for å finne at ut Ren og gjengen aldri kom så langt. Nei du…

Det er også typisk en sånn serie med tre hovedpersoner: Ren, ei prinsesse og noe som kan være en ape eller en fugl. Pluss på masse tilfeldige pirater i småroller. Så lager de actionfigurer, og hva skjer? Ren blir laget, apefuglen, og en drøss av de ubetydlige piratene. Hei hei hei, sier feministen i meg. Hva med prinsessa? Det er kanskje en av grunnene til at jeg fungerer som jeg gjør i leketøysamlingen min. Jeg foretrekker minoritetene. Kvinnelige actionfigurer og mannlige «motedukker» i mangel av et bedre ord. Altså er Teela bedre enn He-man og Ken bedre enn Barbie. Dette bryr ikke du deg noe om. Så vi går videre.

Ånei, vi kan ikke gå videre! Vi må bli her litt til! For den neste figuren jeg fikk var April O’Neil! Fra Turtles. Jeg var gal etter Turtles! Selv om jeg ikke egentlig så så ofte på det, eller hadde råd til noen av figurene. Jeg hadde fire tomme tyggegummibokser formet som hver av skilpaddene, og på ferie i Danmark fant vi figurene på tilbud. Da kjøpte jeg Shredder, slemmingen. April og Splinter, rotta, lagde jeg av papp og ga dem detaljer av en lilla serviett. Kloakken deres laget jeg av en skoeske og noen tomme doruller.  Nå når jeg tenker tilbake skulle en tro jeg vokste opp under krigen.

April var praktisk talt den eneste kvinnelige karakteren i serien (lover å komme tilbake til det en gang om ikke så lenge) og de vet bare ikke hvordan de skal melke den kua godt nok. I serien går hun nemlig alltid rundt i den samme gule …kjeledressen(? se bilde), og gjør, så og si ikke en skit. Hun faller mye. Ikke stort å lage mer enn én actionfigur av altså. Men de vil så gjerne! De vil, de vil, de vil! Så de lager denne. Og den dag i dag er dette den billigste figuren man kan få kjøpt, for det er ikke en kjeft i verden som vil ha den. For hva har de tenkt på?

April Ravishing reporter! Det følger med ninja sminkeprodukter som en neglfil-saikniv, leppestift nunchaku, sminkebørste kampstokk og krølltang katana. Og det var aldri snakk om dette i serien altså. Hverken var hun spesielt ninja eller fryktelig opptatt av utseendet sitt. Dette er en av de få lekene mine som skal få bli i esken sin.

Åååå Sebastian, vis oss noen manneleker da! Grrr…
Jada. Her er en gammel favoritt; He-Man. Eller først to av skurkene.

Mosemannen må være min favoritt. En mann av mose, jeg fatter enda ikke at de syntes det var en god ide. Skeletor er jo bare ikonisk, så han måtte med i samlingen. Det er spesielt at de alle løper rundt i trusa? Ble du redd nå? Ta det med ro, He-Man er her og passer på.

Nå er det faktisk muligheter for at jeg har den bloggen her i verden som disser He-Man aller mest, men det får heller være. Jeg har mer på lager!

2 kommentarer om “Tingene jeg kjøpte…

  1. Gleder meg til å se det lageret, for He-Man var mitt idol som liten. Nabon hadde alle figurene, og jeg lekte mens han spilte mens han spilte comandore 64. Vi var gode venner sånn. Vinn vinn situasjon, for meg!

    Liker

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s