Tilbakeblikk

Min personlige favoritt må være Jan Thomas. Jeg synes det er så fint at han stilte opp på dette når jeg ikke hadde flere tomme doruller.

Så noen livsviktige spørsmål: Hvilken er din favoritt? Og hva slags dorullnisse vil du se i årets julekalender? Jeg lokker med små premier til de som har så gode forslag at jeg bruker dem i kalenderen. Jeg har en del ideer allerede, men 24 er et ganske stort tall, og jeg mener bestemt å huske noen småstressa dager i fjor. Så jeg vil utnytte dere, trofaste lesere. Inspirer meg og vinn!

Til denne trenger du ting ethvert hjem bør ha liggende: en dorull (dah), rødt og hvitt papir, sorte perler, rød tusj, rødt sløyfebåndlim, saks og …bunadbånd. Det skader ikke med ekstremt god estetisk sans eller 7 års utdannelse innen kunst og håndverk heller, undertegnede har begge deler og fant god bruk i det.
3m0 dorullnisse. Dorullnisser har også følelser og masse av dem. Husk å ikke legge for mye arbeid i en emo-dorullnisse, du får ikke noe igjen for det allikevel. Bruk gjerne en ødelagt dorull. Jeg vurderte å bruke sort papir til luen, men fant ut at det ble mer emo om han hadde tusjet den røde lua sjæl. Han har dekorert votten sin med.. tja en sort vante eller en… sokk eller noe. Det er lov å pynte seg selv om verden er i mot en. Sort smnke rundt øya, gjerne såpass at du ikke trenger å lage øyne. Og riv litt i pappen neders. Nå skal ikke JEG si at det er ok å tulle med selvskading, det er naturligvis bare i stedet for en ødelagt bukse. Hva DU synes er ok å tulle med skal ikke jeg legge meg borti (liksom, jeg kommer jo garantert til å gjøre det). Ellers kan man bruke knappenåler til piercinger, jeg var fornøyd med bare en sikkerhetsnål i nesa! Punk rock! Lidelsene hans kommer garantert fra det røde silkebåndet…. Det er lov å le… han forventer uansett ikke noe annet!
Marianne Aulie dorullnissen! Den måtte komme, og den kom nå, først som sist! På samme måte som gårsdagens dorullnisse var i sterk kontrast til dorullnissen dagen i forveien, er dagens dorullnisse i kontrast til gårsdagens. Åååh kronglete setning! Men der gårsdagens dorullnisse helst ikke ville ha for mye oppmerksomhet, kan denne ikke få nok. Om du lager en Marianne Aulie dorullnisse bør du sette den et sted du ser den ofte, gjerne foran tv eller data. Og du bør ikke bli lei den med en gang. Sjansene er store for at du blir det, så vær sikker før du begynner på en. Du blir neppe kvitt den etter jul heller…
Julebordnissen har naturligvis pyntet seg for kvelden, så er slips er veldig viktig. Viktigere er allikevel svetteflekkene under armene, de fikser du med litt flytende lim. Så har vi det obligatorisk sleske smilet, og hendene som er klare til å grabbe til seg det han ser av mat, drikke og… vel, vi lar det bli med det! Til sist kan du dynke ham i Old Spice eller AXE…
Bakrusnissen. Han har mista den ene votten sin stakkar, men jeg tviler på at han har lagt merke til det selv. Skjegget er rufsete og henger på halv tolv. Han er ikke helt sikker på hvor det ble av slipset og…smekken er åpen… Tror ikke man kan forvente noe særlig av denne dorullnissen. Får håpe disprilen hjelper…
Blånissene bor på planeten Pandora, og gjør de utroligste ting med halen sin. Både ting jeg KUNNE ha skrevet her, og ting som passer seg bedre på en mindre barnevennlig blogg. En dag inntar rødnissene planeten fordi de leter etter grøt eller blåbær eller noe, og hugger ned det gamle treet på månetoppen. Og dermed kan ikke blånisene lage dne blå time lenger. Men det ordner seg til slutt…tror jeg… jeg har aldri sett den siste episoden av noen julekalender, for det har alltid vært midt under julemiddagen! En Blånisse mekker du med litt blåmaling, blått papir til luen og parykken til Jack Sparrow.
Det du trenger til en Mylittleponydorullnisse er grellt papir og grellt garn, med din favoritt fargekombinasjon fra åttitallet. Det var ingen som så noe galt i at en ponny kunne være turkis, lilla og rosa i 1987. Husk å ikke dekke hele dorullen, det er viktig å huske hvor en kommer fra. Tatoveringen på rumpa er også uhyre typisk. Jeg valgte en dorull, men det er lov å bruke fantasien! Glitter blir heller ikke helt feil…
For å lage en Jan Thomas dorullnisse må du først og fremst ha en god dose patience, tålmodighet! Først pakker du bare the whole shit, hele driten inn i plast! Så fyller du inn en god del guffe i leppene, og i the cheekbones, kinnbeina, og en ny runde med plast! Så fester du på øyne, om du får plass bak kinnbeina. The hat, luen fester du med å si at Angelina og Mariah har slike. Luen er også veldig grei å ha, for du hadde aldri klart å fikse håret bra nok allikevel. Klærne kan du også bare droppe, for han kommer uansett ikke til å gå med noe av det DU lager til ham! Du kan godt sende ham over dammen et par dagers tid til han kommer hjem som Mr. Nelson og innbiller seg at han er, oh my god, født og oppvokst i statene.
Lady Gaga er den enkleste dorullnissen så langt! Jeg tror det er ca like vrient å lage en som det faktisk er å være henne. Man trenger garn, lim og alt det glitteret, fjæren og driten du har igjen fra påske og tidligere juleverksted. Smør inn dorullen i lim, og rull henne rundt i glitter- og fjærhaugen. Prøv å unngå å lage et mønster eller noe som virker som en plan. Så surrer du henne i litt rød tape. Garnet bruker du til å lage hår. Du trenger ikke bekymre deg for at det skal se ekte ut. Bruk gjerne linjal til luggen. Et par solbriller for star quality, og du er nesten ferdig! Du trenger ikke tenke på pupper, men du kan lure inn en liten bul i skrittet. Uvisst hvorfor. Kanskje for å øke platesalget, kanskje fordi du lager en mann…
Mr Hankey , kjent fra South Park, er superlett å lage,men jeg anbefaler å heller lage ham av en dorull. De varer lenger, og du mister ikke like mange venner. Mr Hankey dukket første gang opp i 1997, og siden den gang hvert år man spiser mye fiber lille julaften.
Mora til julenissen fikk sitt eget talkshow tidlig på 1600 tallet. Seriøst, hun har alltid vært på tv? Her tar hun opp alvorlige og hverdagslige saker, lar gjestene leke og hoppe i sofaen og deler ut gaver over en lav sko. Der andre talkshow-vertiner deler ut den siste CDen til den artisten de måtte ha på besøk, eller den forrige boka til en aktuell forfatter, deler mora til Julenissen helst ut en bil. Til hver. En merker lett hvor guttungen har fått det fra. Men til forskjell fra poden hopper ikke mor ned ei pipe, på tross av alle slankekurene hun har gått gjennom, hun nøyer seg med å legge fra seg gavene under stolen din. Så kom igjen, ta en titt da vel… fant du noe?
Håper ikke du har brukt opp alt det sorte på emonissen din nå, for du trenger endel svart kartong til sensureringen. Jada, jada, jeg vet at hun nesten vant TV2s mest populære familieprogram tidligere i år, men jeg synes ikke vi skal glemme at du fortsatt ikke bør la kidsa dine google henne. Bare fordi man kaller det «tidligere modell» blir det ikke borte. Selv jeg rødmet litt nå og da da jeg måtte finne inspirasjon til det lille man ser av kjolen hennes.

Flere kommer i morgen, er enda 12 igjen. Ble du inspirert? Send meg ditt forslag da vel!

Ps: jeg aner ikke hva premien er ennå, men det blir ikke en Playstation liksom…

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s