Førdesemberfeiring

Usikker på orddelingen her, men jeg satset jeg.

I dag var nemlig dagen her da jeg Ida og Trine skulle ha en litt alternativ førjulsfeiring. Vi hadde lenge gledet oss til å bestille den store julegaven fra Nytt og Nyttig katalogen for å se hva slags skatter man fikk. Jeg har lekt med tanken i flere år, men først i år har vi altså fått satt moroa ut i liv. Både Ida og jeg krysset fingrene for at kjøleskapsmagnetene med katter i artige hatter var med. Dessuten kjøpte vi inn den nye serien fra Tine Yoghurt, Nyt Julen. Med smakene Marsipan og mandel, Hasselnøtt og valnøtt, Mørk sjokolade og Karamell.

Dagen startet med litt hodepine. Etter en dag i femte og sjette klasse med øving til julespill i begge trinn og glemt matpakke var hodepinen så kraftig at det Trine og Ida møtte i døra var en kaldsvtettende vert som ba om unnskyldning fordi han måtte gå og kaste opp. Da det var gjort og verten hadde fått i seg litt mat og kaffe og vann og brus, samt en dose frisk luft, kunne moroa begynne.

Vi satte på en dårlig julefilm i bakgrunnen, tente lys og satt frem pepperkaker. Så kom den store overraskelsespakken på bordet, og på rundgang trakk vi pakker til hverandre. Her er høydepunktene av det vi fikk.

Se så glade de er! Se på alle de store presangene!
Den så da vitterligen større ut på bildet? ...var alles første tanke.
2 stk quiltputer! Ida pakket opp denne, fra Trine...og la så Trine for hat for resten av kvelden!
Et speil til bilen! Perfekt til meg! Takk Ida!
Lommelykt type kvalitet! Til Ida fra Nytt og Nyttig nissen!
Massasje til hunden. Funker sikkert på pus, Ida?
Hjørnematskål til pus. Til Ida. Lov å skjemme bort kattekreket i jula!
Trines nye lesebriller. Sammenleggbare og i et fresht giraffmønstret etui!
Trine, som kom best utav det fikk både en led-lampe og fem meter refleksbånd, i tillegg til en hånddrevet motorsag....praktisk...
Idas favoritt.... bobleplasten...
MIn desiderte favoritt i pakken. Du gjetter aldri hva det er. Nei, det er IKKE seks klistremerker med overdrevet tremønster. Det er Møbelrestaureringssett.

 

Så var det på tide å kose seg med litt yoghurt. Og jammen var jeg glad jeg hadde kastet opp før jeg startet på disse, for jeg kan ikke tenke meg at de hadde vært bedre på vei opp, enn på vei ned, og tro meg, veien ned var ille nok.

Nam nam nam

Vi startet med marsipanyoghurten. Og den smakte ikke hverken yoghurt eller marsipan. Den smakte litt kjeller. Om du har julepynten i kjelleren er det kanskje en lukt og smak du setter pris på til jul, men jeg hadde heller kjøpt Tine Yoghurt Loft

Nestemann ut var Hasselnøtt og valnøtt. Trine var allergisk og fikk litt allergisjokk, men bortsett fra det var ikke denne noe artig. Surt og stygt, men uendelig mye bedre enn marsipan! Spiser ikke utpreget mye Nøtter i jula, så jeg fikk ikke helt stemningen av dette. Man kunne kanskje heller forsøkt seg med Tine Yoghurt Edelgran og kongerøkelse?

Trine er den eneste jeg vet om som ikke liker sjokolade, men vi fikk jammen tvinget henne til å ta en slurk av denne herligheten også. Og brått lengtet alle tilbake til dengang da vi hadde kost oss med marsipanyoghurten. Dette var stygt! Virkelig stygt! Det var som om noe stygt og noe annet stygt hadde fått barn. Det hadde vært denne yoghurten. Fysj! Og hva har Mørk sjokolade med julen å gjøre? Gi meg heller Tine Yoghurt Lutefisk!

Tine Yoghurt karamell har jeg ikke så mye vondt å si om. Men siden den var den siste i en lang rekke grusomheter kan det godt hende at den hadde vært betydelig verre på tom mage. Den var karamellaktig og grei, men det holdt med et par teskjeer. Og hva har karamell med julen å gjøre da? Hva med Tine Yoghurt Akevitt?

De forsøker seg hvert år, Tine. Juleyoghurt er blitt en slags tradisjon. Men de smaker jo helt grusomt hvert år, og forsvinner fra hyllene like fort som de dukker opp. Klok av skade smakte jeg ikke i fjor, men året før hadde de smaker som Rom og rosin, Ingefær, Fiken og Gløgg. Vi fikk gratisprøver på jobben og satt og brakk oss på lærerværelset og narret kollegaer til å ta en skje eller to. Jeg innbiller meg at julebordet på Tine årlig ender med setningen «Jojojojoooo vi gjør det igjen til…hikk…neste år også!!!»

Og Tine, vi ser den og høyner. Trine, Ida og meg lover å kjøpe og smake på alt dere sender oss til jul i årene fremover. Og vi har noen forslag som dere kan drøfte under bordet på årets julebord. I tillegg til de fire tidligere nevnt har vi:

Tine Yoghurt Ekkel kalendersjokolade
Tine Yoghurt Goro og fattigmann
Tine Yoghurt Mandelpotet
Tine Yoghurt Pinnekjøtt
Tine Yoghurt Polkagris

Og en firepack med et helt måltid
Tine Yoghurt Ribbefett
Tine Yoghurt Sprø svor
Tine Yoghurt Sossis
Tine Yoghurt Surkål

Jeg vet med sikkerhet at pepperkaker og nellikspiker kommer så jeg gidder ikke foreslå det engang! Gærninger.

I morgen begynner Dorullnissekalenderen her på bloggen! Håper dere er like spente som meg!
Nyt den siste dagen i november og kos dere med tanken på at det er 11 hele måneder igjen til denne dritter kommer tilbake. November er død! Leve desember!

 

9 kommentarer om “Førdesemberfeiring

 1. Drit i grevinnen og hovmesteren, tre nøtter til askepott, og sølvguttene, drit i skomakergata, blånissene og i hvertfall de røde nissene, drit i pinnekjøtt og ribbe, surkål og kålrotstappe (eller kanskje ikke stappa, det er så utrolig godt) Men drit i hvertfall i engler og krybber og hyrder og sauer….

  så lenge det finnes en dorullnissejulekalender er jeg fornøyd… FRYD!!!

  Liker

 2. Rom og rosin er en klassiker! Den fantes i gamle dager da jeg var ung. (Jeg vet ikke om du var født en gang?)

  Da de tok den ut av produksjon, ble det oppstandelse på universitetene (nesten studentopprør) og store underskriftskampanjer ble iverksatt. Dette var jo før facebook og den slags, så det krevde litt mer energi å få til underskriftslister. Av hensyn til rikets sikkerhet ble den satt i produksjon igjen. For en periode. Hvis den var å få tak i igjen for et par år siden var det sikkert mange som drømte seg tilbake til studenttiden. (Men jeg må innrømme at jeg aldri likte den…)

  Ellers ser jeg fram til kalenderen. Men jeg skal kose meg med Blåfjell også !

  Liker

 3. nesten så jeg begynner å lure litt…:), for hva i all verden er dette. Tror nesten at jeg snart må ta meg en liten tur hjem til deg for å se på hva du holder på med. Morsom du…

  Liker

 4. Fantastisk morsomt om juleyoghurten. Setter juleyoghurten i et nytt lys. Og for et gyselig ord: Juleyoghurt! Hører ikke hjemme noe sted…

  Liker

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s