Hva skal du i ferien?

Ingenting.

Et av godene ved å være lærer er å ha tusen dager ferie. Eller avspasering, som man jo skal si. Jeg foretrekker å kalle en spade for en spade, og tar tusen dager ferie, midt på sommeren, når været er som best. I går satt jeg og lyttet til regnet hele dagen foran macen og planla engelskundervisning, før jeg gikk over på å skrive om Grease, slik at neste års syvende trinn kan sette det opp. Selv er jeg langt i fra en fan av filmen Grease, selv om jeg synes sangene er veldig bra. Filmen hadde jeg bare sett en gang tidligere, og det er mange år siden, så jeg måtte snurre den i gang en gang til i går.

Grease ja. Der er det ikke mye handling? Etter to timer med å lete etter en slags rød tråd mellom et kjærlighetsforhold man ikke helt skjønner hvorfor har oppstått i det hele tatt, og en som knapt nok rekker å komme inn på beauty school før hun blir kastet ut igjen, og Sandy som sitter i en hage og dypper rosa papir i et barnebasseng da føler filmen at det er på tide med et siste lille pek, og lar bilen deres fly avgårde inn i solnedgangen.

Det er ganske grov dialog i Grease la jeg merke til, der jeg satt og oversatte til kidsa. Det er ikke mye sex igjen altså, ikke røyking og drikking heller, nå som det har gått gjennom mølla et par ganger. Så får vi se hvordan Grease blir med en gjeng ungdommer som faktisk ER mors beste barn.  Sangene får bli som de er, på engelsk, for den norske oversettelsen gjorde meg fysisk dårlig. Så selvom jeg egentlig synes at man skal synge og snakke på samme språk i en musikal, får dette bli unntaket. Det syvende vil sette opp blir en blanding av filmen, den originale sceneversjonen og mitt eget hode.


Ellers er jeg nå her i Askim i ferien, men det er ikke så ille det, jeg har jo nok å ta meg til. Dessuten har vi faktisk booket hytte i august, og skal returnere til Ullared. Trine og jeg. Gleder meg som en gal! Videre har jeg hengt opp en treningsliste på døra mi, og jeg er ikke så verst på å gjennomføre heller. Ikke så langt! Der henger det også en liste med bøker jeg skal få somlet meg til å lese de neste ukene, og litt andre greir jeg bør gjøre.

Jeg elsker lister. De er så enkle å forholde seg til. Litt struktur til et ellers ustrukturert hode. Derfor ble jeg så glad da dette dukket opp på facebooksiden til (Vi som liker) Kunstkilden:

Og det har jeg tenkt til å bruke juli på. Og tegningene vil jeg legge ut her, hver dag, med mindre jeg er i Ullared, og det er jeg jo ikke, for det er i august. Så da ses vi i morgen til den første tegningen, med mindre jeg nok en gang har rotet med hvilke måneder som har 30 dager, og hvilke som har 31.

2 kommentarer om “Hva skal du i ferien?

 1. Velfortjent avspasering/ferie på deg! Så satser vi på flott vær i hele juli!

  Vil bare si at det finnes Grease-manus på norsk. Rimelig sikker på at det er tilrettelagt av Ole Paus. Inneholder noen uttrykk som nok tilsier ta det er litt gammelt, ihvertfall når jeg så min søster spille i det for 10 år siden;)

  Ha en super ferie 🙂

  Liker

  1. Takk det samme 🙂

   At det finnes på norsk vet jeg, men det må uansett tilpasses barneskolen, både i lengde og litt språkbruk og handling, så jeg får nok fylt et par dager til med arbeidet.

   Liker

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s