Liir

Dagens tegneutfordring: Tegn din favorittkarakter fra en bok.

Så uendelig mange å ta av, helt til utfordringen spesiserer at det ikke kan være fra en film. De aller fleste bøkene jeg har lest som har betydd noe for meg har jo blitt filmatisert, men ikke Gregory Maguires serie om Oz. Maguire skriver fantasy for voksne om det ikke ukjente landet Oz. Selv om Oz burde være kjent for de fleste er det ikke lyse lette fargerike Oz fra musikalen som beskrives. Dette er en mørkere mer naturlig skildring. Politikk, krig, sex og kjærlighet blander seg med snakkende dyr (eller Dyr) og magi. Dorothy spiller fremdeles en viktig rolle i landets historie, men hun er allikevel en bifigur i bøkene. I sentrum finner vi Elphaba, «wicked witch of the west», og hennes  studentkamerater, allierte, motstandere  og aller viktiskt; hennes etterkommere. Og her kommer min favoritt inn. Sønnen Liir. Han dukker opp allerede i den første boken, men får ikke en viktig rolle før moren som kjent dør etter å ha fått en bøtte vann over hodet.

Jeg har tegnet Liir som funderer over sin arv, både åndelig og mer fysisk i form av Elphabas kappe, hatt og feiekost.

Litt usikker på om han faktisk hadde hatten hennes, men litt kunstnerisk frihet må være lov.

Bøkene er for voksne, men beskriver et land som er ganske tro mot de originale bøkene i motsetningen til musikalfilmen. Filmen er ca like tro mot de originale bøkene som det musikalen Wicked antakelig er mot den første boken i denne serien. Kudos til den som leste boka Wicked og tenkte at det ville bli en bra musikal.

Jeg leser nå på den avsluttende boken i serien, og det er fremdeles tusen spørsmål jeg vil ha besvart. Jeg leser sakte, så jeg er ganske glad for at det fremdeles er tusen dager igjen av ferien min.

2 kommentarer om “Liir

 1. Du leser ikke saktere enn meg, men så har også jeg tusen dager igjen av ferien. Ikke at jeg kommer til å bruke tiden på å lese… Poenget mitt er: -hva betyr Kudos?

  Liker

  1. Jeg skriver meg bort (i natta). Beklager.

   Fantastisk tegning og forklaring sebastian. Jeg syntes det var en fengende serie du presenterte, eller så presenterte du den på en fengende måte. Bra med hatt!
   -tror ikke jeg glemte noe(n) nå.

   Liker

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s