Lørdagsgodt

Dagens tegneutfordring passet jo veldig fint. Tegn ditt favorittord. Og det passer veldig godt fordi det er få ord som gjør meg gladere enn ordet «lørdagsgodt».

Lørdagsgodt inneholder så mye bra. Det tar meg rett tilbake til barndommen i nittenhundre og åttebits, da det bare var godteri å få på lørdager. Selv om  godteri neppe er forbeholdt helgen lenger, er det noe spesielt med godteri som skjer ca klokken 18.00 på lørdager. Og ordet bringer frem visse bilder. Kinderegg, naturligvis. Den trekantede posen. De store karamellene, bjørnebær, småsjokolader. Mallorcablanding… kunne skrevet et helt innlegg om Mallorcablanding. Og krokodillene selvfølgelig. Jeg er den ene prosenten som liker de oransje bedre enn de svarte. Men jeg er nå han som liker hvit Knott også. Og jeg vil aldri tegne krokodiller igjen, hverken godterikrokodiller eller ekte.  Hva mer… «Borgen Skole» dukker opp, saccosekken, brus i Lillehammer -94 glass, lukten av Ingers Kjøkkenbar. Ikke alt dette skjedde likt, men det blir et slags nostalgisk potpourri i hodet mitt. Etterhvert dukker Captain Planet, micropop og Super Mario og alt annet du kan komme på fra 80- og 90-tallet frem, det gjelder bare å forsvinne lenge nok i sitt eget hode.


Godteri… ligger ikke langt bak på listen. Godis er jeg helt nøytral til. Snop derimot, det er ganske langt nede… det er på bunnlista.

Hva er ditt yndlingsord, og mer interessant; hva er ditt yndlingslørdagsgodt?

6 kommentarer om “Lørdagsgodt

 1. Hva? Liker ikke alle de oransje bedre? Jeg er sjokkert! Har alltid lurt veldig på hvem som liker de svarte best. Synes egentlig du skal ta en poll på Facebook om det.

  Liker

 2. Godterikrokodillen din var riktig søt!

  Jeg er gammel og har aldri lært meg å like dette seige, merkelige gelegodteriet. Røde fisker er ok. De er ikke seige. Og seigmenn, men det blir noe annet. Og så «flesk» som var formet som fleskebiter og smakte litt som seigmenn, bare mye bedre! Det finnes ikke lenger tror jeg.

  Knott er gammelt og godt. Når min bror og jeg delte, fikk han de svarte og jeg de hvite. De er best!

  Men i min tid (i gamle dager) sa vi slikkeri. Eller rart. Vi gikk på kiosken og kjøpte rart for en krone

  Liker

 3. Så var ikke smaken min så unik som jeg trodde. Rart er et bra ord, det er høyt på lista, men slikkeri havner nede i gropa sammen med snop.

  Liker

 4. Rartepåsa eller lørdagsrart!
  Favoritt er alt som er seigt. Spes mallorcablanding, skogsbærblanding og krokkisær. Jeg kjenner ikke forskjell på dem men innbiller meg at jeg liker de sorte best. Det lover godt hvis vi skal dele en pose en gang;)

  Liker

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s