Puh… rakk det

Plutselig ble det sånn at ting skjedde også i min ferie, og da ble det knapt med tid til tegningene, og i beste Sebastian-stil fikk vi et helsikkes skippertak her på slutten. Men jeg tror jeg skal få knytt det hele sammen på et snedig vis her på tampen, de siste timene før hele Juli er over for i år, og august tar over showet.

Jeg gleder meg til August. Jeg synes høsten er den beste årstiden, og jeg ser skikkelig frem imot skolestart og alt. Og for en bedriten sommer allikevel. Jeg er ikke spesielt opptatt av sol, men come on!!! Alt dette regnet gir meg hodepine og jeg sovner hele tiden.

Tegneutfordring 13: Comic

La oss starte.
Ikke lenge etter sist tegning dro jeg mot Bø for å tilbringe noen dager med Hanne, Steinar og tvillingene på hytta deres. Tvillingene blir snart tre, men stort sett gikk det greit 🙂 Hytta var slik jeg synes en hytte skal være. Hems og små alkover, gamle møbler, furu og snurredass. Og et Se og Hør fullt av kjendiser man ikke lenger vet hvem er fordi man begynner å bli gammel. Og hva er egentlig Kardashians kjent for? Med ungene spilte vi klovnebowling. Jeg liker jo ikke klovner, så det var helt greit at de ble meiet ned av kula til tvillingene.

Tegneutfordring 26: Noe du ikke liker

Deretter dro jeg mot Notodden, en by jeg savner veldig etter at jeg flyttet derfra for tusen år siden. Jeg føler litt at jeg vokste opp der, og jeg og Sivelin pleier jo å si at vi vokste opp sammen. Og det er jammen ikke langt fra sannheten. Visdomsordene hennes dukker stadig opp i hodet mitt. Feks.»Ittj nån ting som et søttne mai tåg!» eller «Det blir ailldri førr my snirkla» (beklager tulletrøndersken min, men det er en vane jeg nok vil ha med meg for alltid).

Tegneutfordring 18: Just a doodle («det blir aldri for mye snirkler»)

Leiligheten jeg møtte Anette (som jeg jo besøkte ) i viste seg faktisk å være min gamle leilighet, som jeg delte med Sivelin og Nygård, så det var litt ekstra spesielt å være i Notodden nå. Selv om det bare ble noen timer, rakk knapt å si hei til Hege, før Therese hentet meg til Bø.

Tegneutfordring 11: Et vendepunkt i livet
(her flytter jeg til Notodden, oppdager teaterlivet, har funky sveis (som Tintin, Anna, ser du?) og tegner masse)
tegneutfordring 22: Noe du savner (Notodden)

Therese, som jeg jobbet med i Vadsø, hadde fått seg en baby hun, en veldig medgjørlig liten sak. I Bø hadde svigerforeldrene hennes et sommerhus, et flott et også, med følelsen av å være langt ute på landet enda det lå nesten helt inntil hovedveien. I bokhyllene stod det bøker med bilder av Mummitrollene, som jeg snek til meg bilder av med telefonen. Følte meg som en spion. Da jeg etter noen dager satt på toget hjem etter å ha vunnet over Henrik i He-Man brettspillet (som står på ønskelisten til jul) og spist de mest fantastiske frokoster laget av Henriks mor tenkte jeg at Tove Jansson virkelig er en fantastisk dame, og om jeg noen gang får meg en katt bør den hete Jansson.

Tegneutfordring 28: Tegn hva du vil. (Jeg ville tegne et tog)
Tegneutfordring 16: Inspirasjon. (Tove Jansson altså…)

Hjemme igjen ventet det pakker på meg i posten, og i en av dem lå en Robin action figur. Robin er fantastisk, jeg elsker Robin!

Tegneutfordring 27: Tegn en du elsker

Her hjemme har jeg hatt litt besøk av Eva Katrin, men vi har ikke funnet på så mye. Jeg blir jo så trøtt av regnvær, men litt film har vi jo sett.

Tegneutfordring 25: landskap. (Det er slik landskapet har sett ut utenfor vinduet mitt i det siste)

Salget av selvbruningsprodukter har sikkert skutt til værs i år.

Tegneutfordring 20: Noe oransje (Betakaroten-damer)

Vi avlivet forresten Døgnet, rotta jeg skulle passe i sommer, for den var jo full av kreft og og lam fra nakken og ned, så vi tok turen til dyrlegen. Det var ikke så gøy, men bedre enn alternativet!  Ganske ofte er jeg innom Finn. For å se etter katter eller drømme meg bort med bilder av hus, reiser og andre ting jeg ikke har råd til.

Tegneutfordring 29: Tegn et sted du vil dra til. (Paris eller London)
Tegneutfordring 21: Noe du vil ha (hus)
Tegneutfordring 23: Noe du trenger (penger)

Så skjedde det; jeg satt på Finn og lette etter en katt igjen. Nå hadde jeg virkelig bestemt meg, jeg skulle ha katt.  Idet jeg blar meg gjennom alle kattene på Gis Bort seksjonen på leting etter noen i området får jeg svar på en melding fra Lene. Her er samtalen i sin helhet, jeg synes det er artig.

Seb
Gleder meg til jeg ser deg igjen… ville bare nevne det!

Lene
Hyggelig… det blir bra… har du lyst på en pusekatt?

Seb
Ja. jeg leter på finn nå. Har du rukket å bli synsk siden sist? Kudos.

Lene
Tuller du med meg… jeg har en… som ikke går sammen med den drittnatten vi har… fordi… du vet… hun er teit…

Seb
Jah du sier noe. Hva slags er denne nye? Er den fin, er den gutt er den kastrert er den renslig?

Lene
Det er en gutt… ikke fin i det hele tatt… men god som gull… dum som et brød og renslig ( ;

Seb
Kan den hete Jansson?

Lene
Absolutt ( ; fikk du bildene?

Det gjorde jeg, og han var så fin. Ikke en klassisk skjønnhet når det kommer til katter kanskje, men den hadde en personlighet som strålte gjennom bildene, og ikke lenge etter hadde jeg en katt. Katten Jansson. Akkurat som i bamse – verdens sterkeste bjørn, men altså oppkalt etter Tove.

Tegneutfordring 12: Det siste du har oppnådd (katteadopsjon)

Ja, han skjeler MINST så mye… Stort sett alt katten eier til nå fulgte med. Kattedo og masse mat og leker og seng, men klorestativ måtte jeg kjøpe selv, og det er møbler og gardiner glad for, selv om de fremdeles får gjennomgå noe.

tegneutfordring 19: Noe nytt. (klorestativ med ball)
Tegneutfordring 15: Familieportrett

Når jeg ser oss to sammen på tegningen tenker jeg på favoritteventyret mitt.

Tegneutfordring 14: Favoritteventyret ditt (Skjønnheten og Udyret)

Han er også glad i å gnage litt på planter. Og dagen før han flytett inn hadde jeg besøk av Jannicke. Vi så en ny Wam og Vennerød film, men det kommer jeg tilbake til. Jannicke har alltid med seg en bukett blomster til meg, til både min og Janssons glede.

Tegneutfordring 17: Favorittplante (Rose. Umulig å tegne, så hvorfor prøve)

Og nå er det altså snart August. Jeg går høsten i møte med en katt i hus, og er godt forberedt til et nytt skoleår. Har brukt noen dager nå på å planlegge hele skoleåret. Jeg skjønner jo jeg også, at en del av planene må endres underveis, men jeg stiller så mye sterkere i år enn i fjor da jeg kom på jobben uten egentlig å vite hva jeg hadde begitt meg ut på. Spennende det også, men jeg tror jeg foretrekker dette.

Håper bare vaskemaskinen min blir operert snart, den har jo kveldet igjen, og skapet er fullt av møkkete sokker :/

Tegneutfordring 24: Et par

Så ble jeg ferdig med utfordringen da, på hengende håret. I skrivende stund er det 28 minutter igjen av juli. Eller Juli… er aldri sikker på stor eller liten bokstav i navn på måneder. Jeg fant det ut for et par dager siden, men jeg har glemt det igjen :/ Samme det. Siste tegning var et banner til meg selv, som belønning for å ha fullført. men siden det ble litt så som så med noen av innslagene ble også banneret som det ble. Takk for denne måneden, vi sees i neste.

Tegneutfordring 30: Et banner

4 kommentarer om “Puh… rakk det

 1. Så bra å høre 😀 Det var litt av en nostalgisk knyttneve å ta turen inn i første etasje i Hydrosgate 7 igjen! Soverommet til Nygård var spisestue det nå! Da kan du tenke deg selv!

  Liker

 2. Det var litt av et skippertak!
  Jeg liker både Tintin og Mummitroll. Tove jansson er en stor forfatter.

  Jeg ønsker deg en fortsatt god sommer! Her oppe er det vind og regn hver dag :-/

  Liker

 3. Takk og det samme til deg. Det e rikke rare sommeren noe sted, vel, menVadsø er nok ikke stedet jeg drømmer meg bort til i disse dager. God sommer allikevel. Snart kommer høsten, og DEN er flott i vadsø!

  Liker

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s