1. Desember = første dorullnisse

Endelig er dagen her! 1. Desember og starten på den flotteste tiden i året. Kjæresten har fått julekalenderen sin, klassen har fått sin, jeg har levert mitt bidrag til kollegaenes julekalender, og det er på tide å presentere første luke i årets dorulljulenissekalender… Juledorullnissekalender…. Dorullnissejulekalender… Jeg har nok ikke landet riktig med navnet. Men kalenderen og dorullnissene har fått mange følgene på Facebook og jeg håper like mange, og fler til, finner veien hit til bloggen de neste dagene, og deltar på konkurransen.

Regler
Reglene er enkle og kan minne en smule om Hunger Games, bare hyggeligere og litt mindre livsfarlig, men med like tåpelige kostymer. Hver dag vil det dukke opp en ny dorullnisse på bloggen, klokken 17.00. Dere kan gjette på dorullnissene frem til klokken 17.00 dagen etter. I år skal dere gjette på hvilken julesang den representerer. Noen ganger kan det være den spiller ut en strofe fra sangen, noen ganger parodierer den sangen. Er det et ordspill, en kraftig overdrivelse, eller nøyaktig gjengivelse? Er det favorittsangen din, min eller har ingen hørt den siden 1962? Det er det du skal finne ut. Så legger du igjen en kommentar med svaret ditt på bloggen. Svaret ditt blir ikke synlig for andre før dagen etter, når det kommer en ny dorull. Husk å gi meg e-postadressen din, i fall du vinner.

Vinnere
Hva har dette med Hunger Games å gjøre? Var det bare for at de som googler Hunger Games skal ende opp her? Kanskje litt… OK, jeg innrømmer såpass, MEN det er også slik at i år blir det trukket en heldig vinner hver søndag i advent, pluss en på julaften, og du øker sjansene dine til å vinne ved å svare riktig hver dag. Alle som svarer riktig får et navn i en metaforisk bolle, og når jeg trekker vinner på søndag er det naturligvis best å ha syv metaforiske lapper med ditt navn i denne bollen. Navnet bør helst ikke være like metaforisk. Venner og familie kan delta, dere er faktisk pliktige til det, og kan naturligvis også vinne de deilige premiene, som faller mer i kategorien kalendergaver enn i noen annen kategori. «Yay, kalendergaver» er eneste korrekte reaksjon på dette! Det legges en ny kalendergave i haugen hver dag i uka.

Legg gjerne igjen en kommentar også, og lik for all del dorullene på Facebook.

Her er den i alle fall, årets første dorullnisse, og jeg vil ha tittelen på sangen!

20131201-134105.jpg

Dagens premie (siden det er første søndag i advent) er den passende boken;

20131201-171622.jpg

Lykke til!

29 kommentarer til «1. Desember = første dorullnisse»

 1. Dette må da være Glade Jul. Starter lett dette, tror jeg, men jeg har tatt feil tidligere 😉

  Liker

 2. Med vår glade jul DALER ENGLER NED I SKJUL…

  Hilsen Hanne panne best i landet.

  Liker

 3. Herregud, så irriterende! Kommer jo ikke pp hva sangen heter, bare «engler daler ned i skjul». 😀

  Liker

 4. Gla-ade jul, hellige jul, engler daler ned i …….akkurat det skjulet jeg trodde da jeg var liten! Fantastisk ❤️

  Liker

 5. Først å fremst super artig med dorullnisser. Sangen er glade jul

  Liker

 6. Glade jul
  Og en oppsiktsvekkende englete nisse… Vakkert!

  Liker

 7. Takk for at du stiller med kalender i år igjen. Jeg har selvfølgelig tenkt å vinne i år også 🙂 Denne var lett og det er godt å se at det ikke bare er jeg som har hatt en litt bokstavelig tolkning av denne sangen. Jeg har en fin tegning i tegneboka mi fra første klasse der en hel himmelsk herskare av pastellfargede engler daler ned mot vårt rødmalte vedskjul. Jeg skjønte aldri hvordan de skulle komme seg gjennom taket og tenkte kanskje at de var litt sånn som spøkelser. Hvis de kræsjlander sånn som dette, blir det liksom ikke å «dale ned i skjul».

  Jeg gjetter altså på Glade Jul!

  Liker

 8. Glade jul! «Engler daler ned i skjul!»
  Herlig kalender 🙂

  Liker

 9. Herlig:) Dette må da være en engel som daler ned i skjul(et)?

  Liker

 10. Hei Sebastian..

  Dette må være «GLADE JUL» med strofen «engler daler ned i skjul…»

  Liker

 11. Glade jul! (hellige jul, ENGLER DALER NED I SKJUL 🙂

  Liker

 12. Hurra for Glade jul.
  Og deg.
  Og den fantastiske kalenderen!
  Jeg har gledet meg stort!

  Liker

 13. Endelig advent. 😉
  Dersom ikke første julesang er «Glade jul» så kall meg en krakk.

  Liker

 14. Engler daler ned i skjul! Det er Glade jul, dette. Og en aldeles bedårende engel:-)

  Liker

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: