Dolokk Holmes – 3. desember

 

 

 

 

Allerede tredje desemberdag. Håper folket er mer i rute med julen enn hva jeg er. Dagens juleforberedelse e rå male innsiden av garderobeskapet så vi skal ha plass til juletreet (alle klærne ligger der hvor treet skal stå). Men nå e rdet på tide med dagens episode av:

 

dolokktittel
Og bak dagens luke er vi så heldige at vi finner Ordføreren
3.des

Dolokk Holmes og hans nye assistent var omsider kommet frem til Dorullby. Dr. Fanny hadde sett Holmes hjerne i aksjon og var nå overbevis om hans geni. Så selv om de hadde kommet ut litt skjevt til å begynne med, var begge nå overbevist om at dette var begynnelsen på et flott kompaniskap.

På stasjonen hadde selveste ordføreren møtt opp for å ta dem imot. De forstod begge at han hadde et nytt mysterium til dem. Og han rakk knapt å ønske dem velkommen før han begynte å bable i vei om hva som hadde skjedd.

Ordførerens kjede var vekk. Han hadde tatt det med seg inn i limousinen i en vanlig bærepose fra kolonialen for at det ikke skulle vekke oppsikt. Han skulle ha det med seg hjem så han var sikker på å ikke glemme det når han skulle være dommer på kostymeballet på lørdag. Nå var det borte og han var svært frustrert.
– Har du snakket med noen om tyveriet? Dr. Fanny rakk å stille spørsmålet før Dolokk.
– Nei, ingen. I bilen min var det frøken Hylse og jeg. Også sjåføren da naturligvis. Jeg har fått låne grevinnens butler Donald. Hylse satt fremme med sjåføren. Da vi stanset ved en beninstasjon byttet vi alle på å gå på do og kjøpe boller og kaffe, og begge to var alene ved bilen på et tidspunkt. Det var da vi kjørte derfra jeg oppdaget at smykket var vekk.
De fikk tilkalt både sjåføren og deretter frøken Hylse. De ble avhørt hver for seg.
– Ordførerens kjede er forsvunnet, vet du noe om det? Dolokk Holmes gransket sjåføren, Butler Donald, nøye.
– Jeg har ikke tatt det. Jeg visste ikke engang at det var i bilen. Jeg trodde det var mat i den posen, svarte sjåføren.
Det samme spørsmålet ble stilt frøken Hylse, som stammet usikkert.
– Jeg aner ikke. Er det verdt mye penger? Jeg mener, hva ville man kunne få for noe slik? Jeg vet i alle fall ikke hvor det er.

Dolokk og Dr. Fanny snakket omtrent i kor da de forklarte ordføreren hva som hadde skjedd. Så kunne ordføreren fortelle at han med glede kunne overrekke nøkkelen til det nye kontoret.

Hvem stjal ordførerens smykke?

Du svarer i kommentarfeltet under. Kommentarene blir ikke synlige for andre før dagen etterpå, når rett svar er avslørt. Skriv ned hvem du tror synderen er/hva som har skjedd i dagens mysterium. Skriv også hvorfor du tror dette.  Du har til klokken 17.00 dagen etter til å gjette. Øvrige regler finner du i linken øverst på bloggen. Lykke til!

Dagens premie som blir lagt i potten som trekkes førstkommende søndag:

2014-12-03 10.11.50
En fin liten julepresang fra Tupperware til å henge på juletreet. Den kan åpnes og fylles med nesten hva du vil… så lenge du vil fylle den med noe lite.

17 kommentarer om “Dolokk Holmes – 3. desember

 1. Her er det noe muffins (eller heter det muffens?). Jeg tar det som en selvfølge at limousinen ordføreren i Dorullby blir kjørt i ikke er av det tacky «unger-på-juleball/skoleavslutning»-slaget, men en sånn som ambassadene bruker. Der er det ikke en vegg mellom sjåføren og baksetet, dermed har sjåføren god oversikt over passasjerene og kunne lett se i speilet at ordføreren ikke hadde kjedet på seg, og at han bar på en pose. Det vil derfor ikke være noe merkelig med det han sier; at han trodde det var mat i posen (i og med at detektiven ikke nevner posen når de forhører sjåføren). Dessuten ville en trent butler ha lukket opp døra for passasjeren, og dermed sett hva denne bar på. Det som ER merkelig er det at frøken Hylse satt foran med sjåføren. Det gjør man ikke i en limousin. De to har åpenbart noe på gang. Frøken Hylse rappa kjedet mens ordføreren var på do og sjåføren sjekka sikkert dekka akkurat da. Hun gjorde det fordi hun vil selge det på svartebørsen og få penger så hun og sjåføren kan stikke av.
  (Dette svaret ble vel lenger enn selve oppgaven, men sånn får det bare være)

  Liker

  1. Jeg tror jeg liker svarene dine best…og jeg tror at dersom du var forfatteren av disse ville jeg aldri ha klart å løse dem. Heldigvis så ikke Dolokk smutthullene heller, så han fant den skyldige. Puh!

   Liker

  1. Jeg skjønner at du er gravid, men du må, som lærer, gå foran som et godt eksempel og lese oppgaven nøye. Der står det at du må forklare hvorfor du tror det du tror. Men jeg skal unnskylde det siden du har vært gravid i tre år sammenhengende 🙂

   Liker

 2. Butler Donald har tatt kjedet. Da han ble sprut om han visste noe om ordførerens kjede nevnte de ikke noe om at det lå i en pose, men det visste butleren…

  Liker

 3. Butler Donald stjal kjedet…Hvordan kunne han ellers si han trodde det lå matvarer i bæreposen fra en kolonial om han ikke hadde sjekket både posen og innholdet??

  Liker

 4. I dag var det Butler Donald som er den skyldige. Hvordan kunne han ellers påstå at han trodde at det var matvarer i posen. Det var da ingen som hadde fortalt at kjedet lå i en bærepose. Så der forsnakket han seg ja!!

  Liker

 5. Butler Donald! Det var jo ingen som så noe om den bæreposen…hvordan kunne han vite at det var i posen, hvis han ikke har tatt det?! Hmm…

  Liker

 6. Butler Donald tok det. Han røpet seg ved å si at han trodde det var mat i posen. Han har altså sett i posen, og tatt kjedet.

  Liker

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s