Dolokk Holmes – 4. desember

 

 

4. desember er her, godtfolk. Og det betyr lite annet enn at det er bursdagen til den kinesiske kunstløperen  Guan Xueting, så vi åpner like gjerne bare dagens luke av:
dolokktittel
Der finner vi jammen meg gamle Tante Toa! Med dorullator og alt!

2014-12-04 10.46.13

Det duftet av nybakte kaker og grønnsåpe i stuen til Tante Toa og minnet Dr. Fanny på at hun ikke hadde startet med julerengjøringen ennå. Det var lenge siden Dr Fanny hadde vært tilbake i Dorullby nå, så hun hadde vært snar med å besøke sin gamle tante. Gamle Tante Toa var ikke like klar i toppen lenger, men her var allerede noen julekuler og glitter oppe. Dr. Fanny så bort på Dolokk Holmes og lurte på om han brydde seg om slikt. Antakelig ikke. Det varnok hun som måtte stå for julestemningen på kontoret også. Han så på henne og smilte med smuler i munnviken. Dr. Fanny rakte seg mot kakefatet og forsynte seg med et stykke dorullekake.

Idyllen ble brudt av lyden av krangel som kom utenfra.
– Nyhekla dorulldukke, utbrøt Dolokk før de kom seg opp av sofaen.
Dr. Fanny tok opp kåpen sin og børstet bort litt skitt fra gulvet, Dolokk gjorde det samme med den snasne hatten sin. Vel ute fant de Kjøpmannen på Domus. Han kranglet med Butleren til grevinnen og Frøken Hylse utenfor Domus.
– Noen har stjålet alt vaskemiddelet mitt! Rett fra pallen!
– Vel, det var ikke meg, hvinte frøken Hylse
– Hvordan våger dere? Butleren var like ute av seg. – Som om grevinnen trenger å stjele vaskemiddel!
– Jeg har da råd til å kjøpe mine egne stykker grønnsåpe jeg også, makan! Frøken Hylse var nesten rød i ansiktet.
Butleren pekte mot Kjøpmannen på Domus.
– Kanskje er du du selv som har stjålet det? Svindel!
– Aldri! Jeg har stått bak disken helt siden pallen ble levert her i dag tidlig! Kjøpmannen på Domus var bestemt.
– Jeg kommer nettopp fra klesbutikken, jeg har brukt morgenen på å finne det perfekte juleslipset, argumenterte Butleren.
– Og jeg har forsøkt å lage snøengler på engen i flere timer. Det er ikke så lett når man knapt er mer enn en dorull, så det har tatt litt tid. Frøken Hylse ble litt forlegen i løpet av forklaringen sin.

– Ta det med ro alle sammen, sa Dolokk. – Jeg vet hvem som tok det. – Gjør du, Dr. Fanny?
Dr. Fanny nikket.

Hvem er grønnsåpetyven?

Du svarer i kommentarfeltet under. Kommentarene blir ikke synlige for andre før dagen etterpå, når rett svar er avslørt. Skriv ned hvem du tror synderen er/hva som har skjedd i dagens mysterium. Skriv også hvorfor du tror dette.  Du har til klokken 17.00 dagen etter til å gjette. Øvrige regler finner du i linken øverst på bloggen. Lykke til!

Dagens premie som blir lagt i potten som trekkes førstkommende søndag:

lp-6Usmakelige/artige julekort til dine usmakelige kamerater/folk med litt humor. Motivet er fra tidligere julekalender.

24 kommentarer om “Dolokk Holmes – 4. desember

 1. Jeg har en lang og innviklet teori i dag også, men skal holde den for meg selv og gå for en svært enkel variant hvor tante Toa er tyven. Det luktet grønnsåpe hos henne, selv om det var skittent på gulvet.

  Liker

 2. Men tante Toa da!!!! Seriøst….. når nevøen din er selveste Dolokk Holmes, MED god luktesans, går det dritt når du nasker grønnsåpe på Domus, og vasker leiligheten med den, rett før sjølvesten kommer! Godt vi kan skylde på litt grums i topp(do)lokket!

  Liker

 3. I dag var det nok gamle tante Toa. Det luktet grønnsåpe hos henne, men hun hadde tydeligvis ikke vasket, siden Dolokk og dr. Fanny måtte børste av skitt fra klær og hatt.

  Liker

 4. Vi går for Frøken Hylse idag. Noe sier meg at det ikke var snø å lage snøengler med. Dr Fanny kostet bort litt skitt fra gulvet, og det kan tyde på at det ennå er snøfritt…?

  Liker

  1. Det er forsåvidt et godt poeng, men de hadde allerede kranglet en liten stund før våre venner gikk ut til dem. De hadde nok nevnt det da.

   Liker

 5. Det var nok Tante Toa! Var ikke så rent rent hjemme hos henne, men grønnsåpe lukta det!
  (Forhåpentligvis luktet det ikke såpe i stua fordi Toa hadde brukt såpa i kaken, for da måtte fort de toan i sofan låne toan til Toa! (Beklager, det skal ikke skje igjen))

  Heldigvis bodde Toa rett ved Domus, så det var ikke lange transportetappen som behøvdes for å få fraktet hjem tyvegodset.

  Ps! LoL på deg for «dorullekake»

  Liker

 6. Det er frøken Hylse!!!! Hun brukte vaskepulveret som snø!! Det er nemlig ikke snø ute, da herr dolokk børstet bort skitt fra gulvet.

  Og Takk for meg….

  Liker

 7. Stakkar…det er jo gamle tante Toa som har tatt grønnsåpen. Men hun har nok både glemt at hun har tatt den, og glemt å vaske gulvet med den…ikke lett å bli gammel og dorullete!

  Liker

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s