Dolokk Holmes – 8. desember

Først av alt – Gratulerer så mye til Siv som årets første ukesvinner!
Så videre til ny uke og ytterligere sjanser til å vinne greier! Yay! Greier! Det er klart for ukas første:dolokktittel

Og der finner vi gårsdagens løsning! Lett å skjønne at Kokka tok feil av Dorit og Doris? Her er Doris dere!

2014-12-08 12.02.29Dr. Fanny var travelt opptatt med en pasient. Han hadde hatt smerter i magen hele formiddagen og trengte en undersøkelse, så Dolokk Holmes måtte dra til Godset alene i dag. Han travet av gårde i den dype sneen.
Han ble ikke møtt av grevinnen, men Kokka stod rasende rød i døren.
– Noen har stjålet hele den digre pepperkakedeigen min, brølte hun. Den var borte i dag tidlig! Mesterdetektiven Dolokk Holmes angret umiddelbart på at han hadde reklamert med teksten «Ingen sak for liten».
– Nyhekla dorulldukke, mumlet han bistert.

Aller helst skulle han ha arbeidet videre med saken om den forsvunne Dorullnissen, men nå stod han altså her og skulle finne pepperkaker.
– Dette huset vil bli fylt opp av gjester i løpet av de neste dagene, og vi har ikke pepperkaker nok!
Dolokk Holmes så seg rundt og kommenterte at det var ganske stille? Kokka forklarte så at det riktignok ikke hadde kommet mange ennå, faktisk var det bare familien på fem med hund som hadde kommet. Grevinnens niese Klorina, hennes mann Tom, tvillingene Dorit og Doris og minstemann Anders. Minstemann var ute med moren på julegavehandling og hadde vært det hele dagen, så de to var ikke mistenkte. De dro før deigen var klar. De hadde med seg hunden også. Butleren får jo lov til å ta så mye han vil, så han ville aldri stjele det. Så lo hun av seg selv.
– Hvorfor nevner jeg i hele tatt de andre? Det er naturligvis en av tvillingene som har gjort det!
Dolokk lovet å finne ut av dette og gikk for å finne tvillingene.
– Går det bra med pappa? spurte Dorit da han fant henne på biblioteket. Hun hadde bygget et digert fort av bøker og dekorert det med sjakkbrikker. Dolokk fortalte at han ikke visste noe om faren hennes. Da han spurte henne ut om pepperkakedeigen forklarte hun at hun hadde vært der inne hele dagen og bygget og hallo herr detekvisen om ikke han visste hvor lang tid det ville ta å bygge et så digert fort så kunne hun forklare at det var minst hele dagen, i alle fall så langt ut på dagen som de var kommet nå! Minst!
– Er pappa tilbake fra doktoren? spurte Doris da Dolokk fant henne ute i stallen. Det kunne ikke mesterdetektiven svare på, men han lurte på dette med pepperkakedeigen. Da fikk han opplest og forklart hvor mye jobb det er å jobbe i en stall, og om han ikke visste dette fra før så kunne hun også fortelle at det hadde ikke hun gjort heller da hun ga stallgutten fri på morgenen i dag og nå stod hun her fremdeles! Faktisk!

Kokka stod på trappen og ventet på ham da Dolokk kom smilende tilbake fra stallen. Han måtte innrømme for seg selv at han likte disse ungene.
– Har du funnet ut hvem det er som tok deigen?
– Ja, det har jeg faktisk, sa han og forsøkte å skjule et smil.

Hvem har tatt pepperkakedeigen?

Du svarer i kommentarfeltet under. Kommentarene blir ikke synlige for andre før dagen etterpå, når rett svar er avslørt. Skriv ned hvem du tror synderen er/hva som har skjedd i dagens mysterium. Skriv også hvorfor du tror dette.  Du har til klokken 17.00 dagen etter til å gjette. Øvrige regler finner du i linken øverst på bloggen. Lykke til!

Dagens premie som blir lagt i potten som trekkes i kveld:

2014-12-07 10.23.49

14 kommentarer om “Dolokk Holmes – 8. desember

 1. Tom har tatt den. Og antagelig spist hele greia. Eller iallfall store deler av den. Han har vondt i magen av å spise deig og har derfor oppsøkt dr. Fanny.

  Likt av 1 person

 2. Tom, pappaen til tvillingene har spist opp pepperkakedeigen. Og som alle vet så får man vondt i magen av å spise for mye pepperkakedeig.

  Liker

 3. I går tok jeg grundig feil, men i dag tror jeg at jeg har skjerpa meg. Det er faren, Tom, som er tyven. Han er hos dr. Fanny fordi han har vondt i magen, som man får av å spise en hel pepperkakedeig.

  Liker

 4. Sånn mageknip får man bare av å spise en hel pepperkakedeig. Og det er enakkurat passe straff…

  Pepperkakedeigtyven er selvsagt Tom, tvillingenes pappa…

  Liker

 5. Selv om både butleren, som får lov til å ta så mye han vil, og stallgutten, som hadde fått fri på morgenen, kunne være mulige syndere, holder jeg en knapp på pappa, som er hos legen med magevondt.

  Liker

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s