Dolokk Holmes – 9. desember

Er det bare Dolokk Holmes som har oppdaget mysteriet i den nye Rimi-reklamen? Den der en plaspose flyr avsted? Først passerer den en adventstake med ett tent lys, og så en barneskole med Luciatog? Her er det noe som ikke stemmer. men han har lovet å finne ut av det så snart denne Dorullnissen er på plass. Så vi lar den ligge og fortsetter med:
dolokktittelDer vi finner rektoren. Petter Uthe-Dass i et klassisk «rådyr og frontlys øyeblikk».

2014-12-09 13.47.33Nok en gang ble Mesterdetektiven Dolokk Holmes avbrutt i sin etterforskning av den forsvunne Dorullnissen. Det var tidlig på morgenen, Dr. Fanny hadde ikke engang fått i seg sin daglige klementin, men allerede satt grevinnen Marie Ann-Toilette og gråt inne på kontoret deres. Hun pekte på lokalavisen der førstesideoppslaget handlet om at hun ville få besøk av en ekte maharaja en av de neste dagene. Grevinnen hulket og forklarte at hun ønsket å holde akkurat dette besøket hemmelig, selv om de fleste visste at hun kom til å ha godset fullt til jul. Så langt var kun noen få kommet. Hun ble så glad da hun hørte at han sa over telefonen at han skulle komme. Men nå hadde noen sladret til avisen.

– Det er ikke mange gjester som har kommet til godset ennå. Den eneste i stuen der telefonen var på den tiden, var Petter Uthe-Dass, rektoren ved Dorullby Ungdomsskole, men han er faktisk døv og har vært det så lenge jeg har kjent ham. Og han stod så han ikke kunne ha lest på leppene. I naborommet var Butleren, men døren var lukket. Dorit og søsteren Doris var ute i hagen og lekte med Rulle, og foreldrene deres var nede i byen. Jeg skrev det riktignok ned på en lapp, og den var alene en kort stund da Rulle begynte å bjeffe noe aldeles og Rektor Uthe-Dass løp ut for å se hva det var, og jeg fulgte etter. Da vi kom inn igjen, hadde det ikke vært noen andre inne i rommet, og da grep jeg lappen med navn og dato og klokkeslett og puttet det i dagboken min som ligger på et svært trygt sted.

Dolokk humret litt for seg selv, før han forklarte grevinnen hva som hadde skjedd og hvem som hadde sladret.

Hva hadde skjedd? Hvem sladret?

Du svarer i kommentarfeltet under. Kommentarene blir ikke synlige for andre før dagen etterpå, når rett svar er avslørt. Skriv ned hvem du tror synderen er/hva som har skjedd i dagens mysterium. Skriv også hvorfor du tror dette.  Du har til klokken 17.00 dagen etter til å gjette. Øvrige regler finner du i linken øverst på bloggen. Lykke til!

Dagens premie som blir lagt i potten som trekkes førstkommende søndag:
2014-12-09 13.50.56Tupperware julekule som kan åpnes og fylles med noe rart!

 

19 kommentarer om “Dolokk Holmes – 9. desember

 1. Stol aldri på rektorer som prøver så hardt å overbevise om at de har eksamen fra utenlandske universiteter at de alltid ikler seg avgangskostyme! Han der er ikke døv; han hørte jo hunden bjeffe.

  Liker

 2. Han kunne vel ikke være aldeles døv, denne rektoren hvis han hørte Rulle bjeffe! Men hvorfor han har spilt døv vet jeg ikke. Kanskje han har hatt nytte av det i rektorjobben?

  Liker

 3. Rektor Uthe-Dass døv du liksom!! Hvorfor i all verden skulle han da se til hunden som begynte å gjø?? Mulig det er mange tilfeldigheter. Men neppe i denne julekalenderen!!!
  som rektorer flest er han en stor sladrehank!! Og spille døv er genialt. Ingen tror han hører noe og plaprer i vei. Han på sin side hører alt og selger sin informasjon til mediene for å få dekket sin narko og spille gjeld. Ikke kom å si noe annet enn at han går på dop denne mannen!!!

  Liker

 4. Sjølv om Petter Uthe-Dass er døv, er gan vel ikkje analfabet? Det er sjølvsagt han som har lest lappen og sladra!

  Liker

 5. Først tenkte jeg at grevinna hadde stått ved et speil og skrevet, sånn at rektoren så det i speilet, men jeg har bestemt meg for at butleren har kommet inn fra naborommet og snoket mens grevinna og rektoren løp ut for å sjekke hva hunden bjeffet på.

  Liker

 6. Rektor er antagelig ikke døv, siden han sprang ut da Rulle begynte å gjø. Tror han kan høre, har fått med seg detaljene og sladret.

  Liker

 7. Rektor Uthe-Dass! Døve folk som stormer til bjeffende hunder… De kan være både langøra og utspekulerte de. Ikke som i gamle dager da de døve blei putta i samme hus og fikk passe på sine egne saker sammen. Nå skal liksom døve integreres som om dem var like bra som… ja som oss.. folk, og rektorer skal dem være og ikke måte på.
  Putt grammofonen i øra på han og skrik!!!! Helbreder ham nok sikkert. (gjør det)

  Liker

 8. Jeg tror Rektor Uthe-dass kan noen gamle triks. Når arket var revet av kunne han skravere neste ark for å få frem teksten Grevinnen skrev på lappen. Denne informasjonen har han sendt videre.

  Liker

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s