Dolokk Holmes – 10. desember

Da åpner vi dagens luke, her er:dolokktittelOg her finner vi gode gamle WC Andersen!

2014-12-09 18.18.27

WC Andersen hadde tilkalt mesterdetektiven Dolokk Holmes for å få svar på et mysterium. I det siste hadde det dukket opp en havfrue utenfor vinduet hans om kvelden, og han syntes det begynte å bli skummelt. Han var jo en anerkjent forfatter av eventyr og fortellinger for barn, så han kunne ikke forstå hvorfor noen ville ham vondt. Han var jo tross alt ikke politiker eller noe!

Han kunne ikke si mye om havfruen, annet enn at hun hadde hatt en merkelig hårfarge. Slett ikke en typisk hårfarge for en ung dame. – Det var forresten en ung dame, kunne han legge til.

Nok en gang stod Dolokk Holmes igjen med tre mistenkte. De tre frøknene fra Rådhuset. De satt på stamkafeen sin da mesterdetektiven fant dem, og de avga hver sin forklaring på stedet.

– Det var ikke meg, jeg har ikke noen interesse av en barnebokforfatter. Klosetta så forførende på Dolokk.
– Nyhekla dorulldukke, rødmet Dolokk.

– Det var i alle fall ikke meg, jeg kom hjem fra en lang ferie i går, sa frøken Hylse.

– Vel, meg kan det ikke ha vært, for jeg ville ikke vært redd for å ringe på ham og fortelle ham nøyaktig hva jeg mener og føler om jeg ville. Ikke det at jeg ikke liker å kle meg ut, for akkurat det kunne vært meg! Frøken Rulla kunne sikkert fortsatt i det uendelige.

-Nyhekla dorulldukke, mumlet Dolokk. De tre frøknene så på ham. Tannhjulene gikk litt, men så så han lurt på dem.

– jeg vet hvem av dere som har gjort det, men jeg skjønner ikke hvorfor dere to andre dekker for venninnen deres. Tre unge damer med fargerikt hår så ned i gulvet og tok en stor slurk kaffe.

Hvem lyver?

 

Du svarer i kommentarfeltet under. Kommentarene blir ikke synlige for andre før dagen etterpå, når rett svar er avslørt. Skriv ned hvem du tror synderen er/hva som har skjedd i dagens mysterium. Skriv også hvorfor du tror dette.  Du har til klokken 17.00 dagen etter til å gjette. Øvrige regler finner du i linken øverst på bloggen. Lykke til!

Dagens premie som blir lagt i potten som trekkes førstkommende søndag:

67040_251785914975713_850747108_n

Julekort med motiv fra dorullversjonen av Love Actually 

14 kommentarer om “Dolokk Holmes – 10. desember

 1. Hylse an jo ikke ha vært på ferie! Hun har jo ikke vært det! Og da snakker ikke hun sant. Og da er det henne, dersom hun ikke er lystløgner!
  For da lyver hun bare for å lyve, men hun har vært ærlig før, så ikke det nei.
  Da er det Hylse! jo, nå er jeg sikker fordi hun kan jo ikke ha vært på ferie.
  SÅNN!

  Liker

 2. Her har vi disse tre fruentimmerene igjen. Frøken Klosetta har lilla hår og et ukomplisert forhold til sannheten, men denne gangen tror jeg faktisk på henne. Frøken Rulla har rent rulleblad, og selv om hun sier at hun godt kunne ha kledd seg ut tror jeg ikke dette er noe for henne. Frøken Hylse, derimot, befinner seg rett som det er i selskap med kriminelle. Jeg har forsøkt å legge skylden på henne før, uten hell, men denne gangen må det være henne! Jeg veit ikke hårfargen hennes, men hun påstår at hun akkurat har kommet hjem fra en lang ferie. Det er kanskje annerledes i Dorullby, men i min verden er ikke fem dager en lang ferie. Jeg tror ikke hun har vært noen steder. Det hun har gjort er å gå på besøk til butlersjåførkjæresten sin, som bor like ved WC Andersen, iført kinky kostyme. De andre to dekker over fordi det hele egentlig er ganske pinlig.

  Liker

  1. jeg gleder meg til du får se Frøken Hylse! Du har i alle fall helt rett i at hun slett ikke har vært på noen lang ferie nå. Dette kjæresteriet du legger opp til håper jeg du får oppklart i dag i alle fall 🙂

   Liker

 3. Den ferien som frøken Hylse eventuelt har vært på, har ikke vært så voldsomt lang i alle fall…for det er ikke mange dagene siden hun ble avhørt da Ordføreren ble frastjålet kjedet sitt…

  Så jeg tror ikke hun har vært på ferie i det hele tatt…

  Liker

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s