Dolokk Holmes – 12. desember

Jeg vet ikke hva dere driver med, men jeg drar til Liseberg i dag. Der skal vi bruke opp resten av pengene vi har igjen etter flyttingen på å grabbe etter bamser!dolokktittel

I dagens luke finner vi Maharajaen i egen høye person. Turban av dopapir og greier!
2014-12-11 11.47.23

Maharajaen hadde kommet til Dorullby. Det hadde blitt markert høytidelig med festivitas, men nå var Maharajaen rasende. Noen hadde stjålet den røde rubinen hans! Mesterdetektiven Dolokk Holmes klappet fornøyd i hendene og sa han hadde løst saken før han pekte på et par av de røde rubinene som satt på Maharajaens flotte drakt.
– Ikke vær latterlig! Disse smågreiene. Jeg snakker da ikke om hverdagsrubinene mine.
Så fortalte han om den store flotte rubinen som var den største skatten han eide. Han hadde ikke våget å la den bli igjen hjemme, så den hadde fått bli med til godset i julen. Dolokk Holmes spurte høflig om maharajaen hadde noen mistenkte, selv om han visste svaret. Og antallet.
– Tre, sa Maharajaen, og Dolokk Holmes nikket fornøyd mens han ba om navnene før han dro for å spørre dem ut. Maharajaen ba ham unngå å fortelle hvor dyrebar rubinen var, så han spurte bare om noen av dem hadde vært på rommet hans i løpet av dagen. Dolokk Holmes valgte å spasere til alle de mistenkte i dag. Det var en kald og frisk dag med passe knirkende snø. Han fikk klarnet hodet og funderte på hvor han skulle finne ut mer om den forsvunne Dorullnissen.
– Nei, jeg har begynt på juleforberedelsene, sa kokka rasende. – Du vet kanskje ikke hvor mye jobb det er å lage mat til ni personer på selveste julekvelden? Dolokk Holmes ristet på hodet og fortet seg videre til gården der Kjøpmannen på Domus bodde.
– Jeg har sittet inne og sett på Grevinnen og Hovmesteren i dag. Det er tradisjon. Jeg mener på tv altså, filmen, jeg har ikke innstallert kameraer på godset, lo Kjøpmannen på Domus. Dolokk lo overbærende og kom seg avgårde til sistemann.
– Nei nå har jeg aldri, sa lokalpolitiker Cisterna Solbær. Sist jeg sjekket var rubiner røde, og jeg har da minimalt til overs for rødt! Dolokk passet seg så han ikke fikk døren i ansiktet og unngikk akkurat et lite takras.
-Nyhekla dorulldukke, utbrøt han forfjamset.
Han ville ringe på igjen og spørre henne ut mer, men når han tenkte seg om hadde han nok svaret. Han visste hvem det var som hadde tatt rubinen.

Hvem har tatt rubinen?

 

 

Du svarer i kommentarfeltet under. Kommentarene blir ikke synlige for andre før dagen etterpå, når rett svar er avslørt. Skriv ned hvem du tror synderen er/hva som har skjedd i dagens mysterium. Skriv også hvorfor du tror dette.  Du har til klokken 17.00 dagen etter til å gjette. Øvrige regler finner du i linken øverst på bloggen. Lykke til!

Dagens premie som blir lagt i potten som trekkes førstkommende søndag:

2014-12-02 15.09.29
Artig snømanndrikkeflaske! Artig, artig, artig! Fra Tupperware!

9 kommentarer om “Dolokk Holmes – 12. desember

 1. Det må være kjøpmannen på Domus! Grevinnen og hovmesteren går jo ikke på TV før lille julaften…og så langt i desember har vi heldigvis ikke kommet enda!

  Liker

  1. Æsj. Flause fra min side. Men som har blitt foreslått her, så la sikkert Cisterna sammen to og to. Hvorfor skulle vel ellers en detektiv spørre om sånt? Cisterna Solbær er da ikke dum heller… Hun er bare politiker!

   Liker

 2. Her har vi et typisk eksempel på en kriminell som ikke har forstått at det ikke lønner seg å si mer enn absolutt nødvendig under avhør. Og her skal vi lures til å tro at det er Cisterna Solbær som har tatt rubinen, siden hun sier at hun ikke liker rødt. Dolokk skulle jo ikke nevne den, bare spørre om de mistenkte hadde vært på rommet til maharajaen. Cisterna legger ganske enkelt sammen to og to, så når hun får spørsmål om hun har vært på rommet skjønner hun hva som er stjålet. Den virkelige skyldige er kjøpmannen på Domus. Grevinnen og hovmesteren midt i desember, liksom. Alle veit jo at den bare går på lille julaften. Han tok den fordi han skal kutte den opp i mindre, lettere omsettbare steiner som han skal selge for å få råd til å bygge et stort kjøpesenter.

  Liker

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s