Dolokk Holmes – 13. desember

Biiiiiip! Jeg er for tiden i Liseberg og aner ikke hva som foregår her på bloggen. håper dere oppfører dere. Biiiiiip!dolokktittel
I dagens luke finner vi overdramatiske Klorina!!!!!!!!!!!!

2014-12-11 11.38.23

De var over halvveis i julekalenderen, men til tross for at det faktisk var tittelen på julekalenderen, hadde ikke Mesterdetektiven Dolokk Holmes kommet det spor videre i saken med den forsvunne Dorullnissen. Det eneste han hadde var en samling utklippede bokstaver. De lå foran ham på skrivebordet nå. Hva kunne det bety? Naturligvis ble tankerekken hans avbrutt av et spetakkel ute fra kontoret til Dr. Fanny.
– Min kone, grevinnens niese, er dypt opprørt, proklamerte Tom Dorull. Dr. Fanny så opp på all dramatikken som utspant seg foran dem. Hva kunne ha skjedd? En alvorlig skade? Et mord?
– Klorina har gledet seg i hele år til å være Lucia, men nå har noen rappet kronen! Det er ikke lenge igjen før Lucia skal tenne stjernen i i toppen av treet på torget i kveld, men det ser nesten ut til at man må avlyse!
Dolokk Holmes fnøs av påstanden. Han skulle da fikse opp i denne saken. Tom Dorull mistenkte tre personer: Frøken Hylse, Frøken Rulla og Frøken Klosetta. Da Dolokk hørte det siste navnet kom han på at det nok var best at Dr. Fanny tok seg av akkurat denne saken, da han hadde kommet altfort kort i å finne ut hvor Dorullnissen befant seg. Dr. Fanny forstod og gikk gladelig. Klokken nærmet seg seks og stjernen skulle snart tennes, men ikke uten en Lucia.
– Bare kom inn, sa frøken Hylse spakt, tydelig sjokkert over mistanken. – Jeg har ikke vært ute i hele dag, jeg har endelig begynt på julerengjøringen. Det så ut til at det stemte, for alle møblene hennes var stablet langs veggen. – Heldigvis har jeg ikke store huset. Dr. Fanny tok av seg skoene men angret øyeblikkelig da hun tråkket i en stor dam smeltet snø. Snart ringte det på døren, og de to andre mistenkte trådde inn i gangen. Søledammen ble bare enda større. Frøken Rulla og Frøken Klorina ble like sjokkert som Hylse da de fikk høre hvorfor Dr. Fanny var der. Frøken Rulla sa at det kunne ikke ha vært henne, for hun hadde vært på kino den dagen, og hun kunne bevise med billett.
Dessuten hadde hun vært der med nevøen sin Sander, de hadde vært sammen hele dagen, så han kunne være alibi. – Selv om jeg alltid har drømt om å være Lucia, ville det aldri falle meg inn å stjele kronen! Frøken Klosetta hadde vært på jobb i dag og jobbet overtid. Det kunne ordføreren bekrefte. – Men hun fortjener å få den kronen stjålet fra seg. Hun er alltid Lucia. Jeg vil ikke være Lucia selv, men jeg er lei av at hun skal få all oppmerksomheten. Frøken Hylse nikket enig da Klosetta sa at hun heller ville sett frøken Rulla som Lucia.
Dr. Fanny gikk hjemover med uløst sak. Ikke fordi hun ikke hadde løst den, men fordi hun ikke ville løse den. Ikke ennå.

Hvem har stjålet kronen?

Du svarer i kommentarfeltet under. Kommentarene blir ikke synlige for andre før dagen etterpå, når rett svar er avslørt. Skriv ned hvem du tror synderen er/hva som har skjedd i dagens mysterium. Skriv også hvorfor du tror dette.  Du har til klokken 17.00 dagen etter til å gjette. Øvrige regler finner du i linken øverst på bloggen. Lykke til!

Dagens premie som blir lagt i potten som trekkes i morgen:

Overraskelse! Det er jo det julen handler om. 

9 kommentarer om “Dolokk Holmes – 13. desember

 1. Jeg tror forfatteren ønsker å vise at frøken Hylse er gangsteren denne gangen. Bare fordi hun sier at hun ikke har vært ute dagen og så ligger det en dam på gulvet i gangen. Hvordan vet Fanny at det er smeltet snø?? Den er jo som beskrevet smeltet og hvordan kan hun vite det?? Det er jo en dam!!! Og hvorfor kan det ikke bare være at hun har luftet ut og latt utgangsdøren åpen?? Eller at hun har hatt besøk?? Hun har ikke blitt spurt om det og da faller det seg vel heller ikke naturlig å fortelle det uten videre. Det kan jo ha vært en hemmelig elsker og da buser mann ikke ut med i tide og utide.

  Nei denne gangen er det Rulla som har gjort det!! At mann er på kino med et lite barn er det dårligste alibiet i verden. Alle vet at når men går inn på kino med et barn med armene fulle av popcorn brus og snoperier, enser ikke dette barnet noe annet enn det som skjer på skjermen eller godsakene i fanget. Derfor kunne frøken Rulla stikke uforstyrret og uoppdaget ut av kinoen i mørket og stjele krona. Så la hun den ut på Finn.no under et psedonym og ruslet stille og rolig inn på kinoen og satte seg vedsiden av nevøen sin akkurat tidsnok til filmen var slutt.

  Liker

 2. Frøken Hylse!!! Den kleptomane dama. Hun har tatt krona fordi hun syns hun selv burde være Lucia, sikkert for å imponere WC Andersen. Hun har tydeligvis vært ute siden det er smeltet snø på gulvet. Møblene har hun stablet unna for å kunne gå Luciatog i stua.

  Liker

 3. Frøken hylse lyver! Vanndammen innenfor døren er smeltet snø. Hun har vært ute! Og hvorfor lyve, om hun ikke har gjort noe hun ikke burde ha gjort…

  Kanskje det er på tide at noen andre får være lucia snart??!

  Liker

 4. Frøken Hylse da… Torturere snømenn i gangen til de smelter rett før stjerna skal tennes. Jeg tenker siden hun ikke hadde gått ut i løpet av hele dagen, så må jo den smeltede snøen ha kommet fra et sted. -Dermed kan jo ikke være henne…
  Samtidig har jeg ikke noe bedre forslag, så jeg går for henne. Kanskje truet hun snømann-pappaen til å hente krona for å få tilbake den kidnappede snømammaen og snøbarnet. kanskje ting gikk litt galt da han brukte for lang tid, og Hylse ventet på ham bak døren med et par hårfønere for å fjerne det siste vitnet. -kanskje. Uansett var hjernen bak det hele Hylse, og jeg er for at bakmenn skal bli tatt. Fanny ville ikke avsløre henne i frykt for hva som kunne vente henne hvis Hylse fant ut av det. Ikke godt å vite hvor stort og farlig nettverk Hylse har.
  PS! Så skummel dette julemysteriet har blitt da!

  Liker

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s