12. desember – løsning

Her kommer løsningen på gårsdagens mysterium. Pass på å lese mysteriet før du du leser løsningen her. De av dere som svarte riktig er med i trekningen på ukens store pakke med gaver. Løs flere mysterier for å øke vinnersjansene.

Hvem tok rubinen?

Kjøpmannen på Domus. Dersom han hadde sett på Grevinnen og Hovmesteren i dag så var det opptak, for alle vet da at Grevinnen og Hovmesteren kommer ikke på fjernsyn før lille julaften! Eller nyttårsaften, dersom man er svensk eller bare har forstått at det er en film om nyttårsaften og ikke lille julaften. Slike påstander kunne ikke Kjøpmannen på Domus motsi, og han hentet frem rubinen og ga den fra seg.
– Jeg visste ikke at den var så mye verdt, jeg trodde den bare var en kopi. Jeg trodde da ikke at han bare lot slikt ligge rundt omkring.
– Rundt omkring? Den lå i safen på rommet hans, svarte Dolokk Holmes.
– Langt i fra! Den lå i trappen nede i gangen. Rett ved inngangsdøren.
– Det kan nok stemme det. Jeg tok den av når jeg skulle ut og ake, sa maharajaen svakt. De lo alle litt lettet. Han innrømte at det kanskje ikke virket som en verdifull rubin når han bare la den fra seg slik.
– Jeg tenkte den ville bli artig i en reklame for butikken.
Maharajaen og Kjøpmannen på Domus ble enige om å la saken ligge, og kanskje skulle han få lov til å bruke den i en reklamefilm i romjulen.

Ute på gårdstunet hadde det dukket opp en ny liten bokstav. Dolokk Holmes så seg rundt. Hvem kunne ha lagt den der?

2014-12-11 12.19.02

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s