Dolokk Holmes – 16. desember

dolokktittel
Under dagens luke finner vi Kokka.

2014-12-11 11.51.44

Tre menn stod på kontoret til Dr. Fanny og var tydelig misfornøyde. Mesterdetektiven Dolokk Holmes hadde hun ikke sett siden i går morges og hun begynte nesten å bli bekymret. Nesten.
– God morgen, gutter. Hvordan gikk det i går?
Dr. Fanny snakket naturligvis om gårsdagens prisutdeling på Filateliforeningens julebord. De tre hadde konkurrert om årets gjeveste pris, nemlig for årets mest makeløse samling av frimerker.
– Vi ble slått alle sammen.
– Av hvem? Fanny så overrasket på dem. Disse frimerkegreiene var visst mer interessant enn hun hadde antatt.
– Av Kokka, brautet butleren.
– Kokka til Grevinnen?, spurte Dr Fanny. – Jeg visste ikke at hun var medlem engang?
– Hun var ny i går, sa Tom Dorull. – Hun hadde et så sjeldent frimerke at hun ikke kunne ta det med seg engang. Hun hadde kjøpt det for kun noen dager siden!
– Vel, det høres mest ut som om dere har blitt narret skikkelig, sa Dr. Fanny. – Hun kan vel ikke ha vunnet med en røverhistorie som dette?
– Naturligvis ikke. Vi fikk se et fotografi, forklarte obersten. Dr. Fanny fikk se bildet de snakket om.
– Frimerket er viden kjent for å være et av verdens mest sjeldne, det var tidligere i en monter i et sikkert museum, men som du ser på bildet er det nå hjemme hos Kokka.
– Bilder lyver ikke, sa Tom Dorull trist.
– Eller gjør de? spurte Butleren da han så det granskende blikket til Dr. Fanny
– Jeg er redd dette gjør det, sa Dr. Fanny. – Og ikke spesielt godt heller. Jeg trodde dere filatelister hadde øye for detaljer.
De tre mennene bøyde seg over pulten for å se nærmere på bildet. Ganske snart hadde de oppdaget en opplagt feil alle sammen.

 

kokka2

Hvilke tre opplagte feil finner du i bildet av Kokka?

 

Du svarer i kommentarfeltet under. Kommentarene blir ikke synlige for andre før dagen etterpå, når rett svar er avslørt. Skriv ned hvem du tror synderen er/hva som har skjedd i dagens mysterium. Skriv også hvorfor du tror dette.  Du har til klokken 17.00 dagen etter til å gjette. Øvrige regler finner du i linken øverst på bloggen. Lykke til!

Dagens premie som blir lagt i potten som trekkes førstkommende søndag:

2014-12-03 10.15.41Juleboks fra Tupperware. Matcher gårsdagens. Yay!

 

11 kommentarer om “Dolokk Holmes – 16. desember

 1. Photoshop og amatører…. For det første er det ikke desember ute (vel, kunne ha vært som her, men det er blitt nevnt at det er snø i Dorullby), for det andre er lyset feil, og for det tredje henger bordet i løse luften.

  Liker

   1. Hvis man zoomer inn så ser det ut som om kokka står mellom radiatoren og knotten, men det var kanskje det du mente med at omrisset er visket ut.

    Liker

 2. Nummer en er at det er sol og sommer(?) utenfor, på bildet. Hvis frimerker ble kjøpt for to dager siden, burde det være snø…
  Nummer to er at bordet i Kokkas stue mangler halvparten av et bein. En klassisk Photoshop-feil…
  Nummer tre er at bakgrunnen i en av Kokkas fagre røde hårlokker fortsatt er den stripete taperen fra fotografens studio…

  Liker

 3. Her var det photoshopping på et høyt plan. Bordet svever, kokka er delvis gjennomsiktig og det er sommer ute til tross for at bildet nylig er tatt. At frimerket også svever i løse lufta, teller kanskje ikke. De har jo ikke alltid armer, disse dorullene.

  Liker

 4. 1. Det er sommer ute og hun kjøpte frimerket for noen dager siden. Det er vinter nå!
  2. Bordet svever i luften.
  3. Lyset faller feil på kokkelua.

  Tydelig konstruert bilde.

  Liker

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s