Skriverier

Så var det på tide med skriverier igjen. Nå er det manus til julespill som skal lages. PIppi, Emil, Marikken skal feire jul, Ronja Røverdatter skal jeg også se hva jeg får til med. Og så må jeg vel snart se til å få skrevet Annie. Jeg vet ikke om jeg synes det er lettest å skrive etter noe som allerede finnes, eller finne på alt selv. Jeg har jo skrevet en god del manus de siste årene, og så langt har jeg som regel i alle fall tatt utgangspunkt i noe konkret, men med Astrid Lindgrens figurer må jeg holde meg tettere til det som allerede finnes, enn hva jeg er vant til.

satt og leste litt om Astrid Lindgren nå. Det overrasker meg stort at de siste bøkene om Marikken kom da jeg var 12, 13 år gammel. Jeg trodde alle disse bøkene hadde blitt skrevet ned lenge før jeg ble født jeg. Så har jeg lært noe i dag også.

Jeg har lånt Astrid Lindgrens jul på DVD på biblioteket. Så manusene går raskt unna nå. Og jeg får funnet på litt selv innimellom også. Det må man jo. Det er stor forskjell på hva som funker på film og hva som lar seg gjøre på en scene. Med barn. Det verste med å se denne DVD-en er at de er dubbet til norsk. Det er grusomt å høre på. Men jeg har valgt å ikke skifte språk, for jeg kommer bare i så innmari julestemning ellers.

pippi-langstrumpfPK-liste_s

2 kommentarer om “Skriverier

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s