Brød og sirkus

I dag var Stens dag så det stod i hobbybakerens tegn. Vi skulle på matmessen BBC Good Food Show. Der skulle han se etter trender i bakeland og skrive artikkel for matbladet Maison. Jeg skulle ta bilder. Det var en lang dag, men vi hadde heldigvis adgang til et rom borte fra folk, med stoler. Dessuten var det smaksprøver på alt mulig. Vet du hvor mye som kan bli tilsatt smak av Kaffe og Baileys eller? Alt!

  

Jo mer jeg tok bilder av, jo mer fikk jeg følelse av at denne baketrenden vi er inne i nå nærmest består av bakegale damer som helst ikke vil bake. De skulle kanskje ønske at de var flinke til å bake, eller i det minste få skryt for de rosa kakene sine. Kanskje de skulle ønske at de faktisk likte å bake, men jeg tror ikke de gjør det. De vil helst ikke bake, men de vil ha bakt. For over alt finner man ferdigprodukter som til slutt legger til rette for at alt du trenger å gjøre er å sette sammen kaka. Og selv der det ser ut til å være en interesse for å gjøre det hele fra bunnen av, handler det i det store å heltemot hvordan det ser ut til slutt. Artige cupcakes og absurde kaker. Dekorert utelukkende med sukker, formet og fargelagt som alt fra sommerfugler og prinsesser til biler og  neglklippere. Skeptisk. 

Bodene var stort sett fylt med hva jeg vil kalle bakenips. 

  

Så var det på tide med matshow med BBCs egen silverfox-foodie, Paul Hollywood, og idet han kom ut på scenen og alle setene i salen ble fuktige skjønte jeg nøyaktig hvor lite dette handlet om bakst. Han bakte og showet og glitret i øynene og knapt noen så på det han hadde i bollen. Det ble bekreftet da mikrofonen gikk rundt i salen og alle kunne stille brød-guruen spørsmål. Ikke et spørsmål handlet om bakst. Han showet i vei og underholdt selv meg, men da vi til slutt var vitne til en sal som applauderte vilt over Hollywoods nybakte rullekake, måtte selv Sten innrømme at det hele var litt absurd.

Brød og sirkus.

Mest sirkus.

3 kommentarer om “Brød og sirkus

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s