Grand Hotell 4. desember

 

2015-12-03 20.18.10.jpg
Vildemar – pakkeavdelingen. Ansvarlig for leker.

En ny dag og en ny dør på hotellet. Dolokk Holmes banket forsiktig på. Dr. Fanny hadde spurt ham om hvorfor han ikke bare hadde spurt alle de mistenkte på en dag, men mesterdetektiven hadde forklart henne at han trengte tid til å tenke over hva han så og hørte. Dessuten var det ikke var slik det funket. Ikke i år.
Dr. Fanny var tilbake på kontoret der lille Dorit gjemte seg for tiden. Hun hadde ertet på seg Kokka på godset i går. Hun hadde kommet løpende etter henne med smultringer flettet inn i håret. Dolokk skjønte ikke hvordan Dorit hadde fått det til, men han var mer imponert enn noe annet.

En ny alv åpnet døren. Først trodde Dolokk at han så rett på den samme alven som i går, men den dype basstemmen avslørte at han i dag snakket med en mann. En mannealv. Han innså raskt at håret også burde avslørt at dette var en annen.
– Hva kan jeg hjelpe deg med?
– Vildemar?
– Det er meg, svarte alven stresset og ba mesterdetektiven inn. Dolokk Holmes gikk rett på sak.
– Listen over snille og slemme barn er borte.
– Ja, Tirilill fortalte det i går, sa Vildemar bekymret. Dolokk så seg om på rommet. Det var nesten ingen møbler der, men gulvet var dekket av leker.
– Hvor er møblene dine?
– Jeg ble så stresset over nyheten om listen at jeg startet å lage leker med en gang. Vi må jo ha nok. Jeg er jo tross alt sjefen over lekene. Jeg aner ikke tallene på hvor mange vi trenger, men jeg frykter at vi er sent ute. En gang den var borte, hadde noen skrevet på sitt eget navn flere ganger, og det ble ikke oppdaget før det var for sent. Det var en liten pøbel som fikk alt han ønsket seg i stedet for en liten kullbit i strømpa som han egentlig fortjente. Den lille alven stresset rundt i skapene og skranglet med kopper og kakao. Det ble utrolig nok ikke noe søl, og snart fikk Dolokk Holmes smake dagens kopp kakao. Mens han slurpet den i seg beundret han de fantastiske lekene på gulvet. Så la han merke til at en del av materialene virket litt vel kjente.
– Har du laget alle disse lekene av møblene på hotellet?
– Javisst, men stort sett fra filt og kongler. Og mye mye skolelim. Dolokk Holmes visste ikke om han burde melde i fra til hotellsjefen, eller bare bli imponert. Lekene som lå på gulvet var utrolig detaljerte, og det varierte fra tinnsoldater til dukker og gyngehester og enda mer utrolige leker.
– Du har laget alle disse? Dolokk klarte ikke å styre forbløffelsen sin.
– Javisst. Det er jo jobben min, svarte Vildemar mens Dolokk plukket opp en ny gave og så imponert på den.
– Men hvordan lager man egentlig en Playstation 4 av kongler og ispinner?

2015-12-03 20.33.08.jpg

 

Hvem har stjålet Julenissens liste?
Når du vet svaret på ukens mysterium skriver du svaret i kommentarfeltet nedenfor. Ditt svar blir ikke synlig for andre lesere før løsningen er publisert. Du kan svare når du vil, gjerne flere ganger men husk begrunnelse. Svarfristen er førstkommende lørdag. Løsning og vinner publiseres på søndag. Det er også lov til å komme med en hyggelig hilsen i kommentarfeltet. Du kan se bilde av ukens premie HER.

2 kommentarer om “Grand Hotell 4. desember

 1. Det er selvsagt pøbel-Dorit! Men listen flakset selvsagt ut av hanskerommet da sleden kræsjet, så det var heeeeeelt tilfeldig at hun fikk tak i den…og så måtte hun bare innom Dr. Fanny og låne en penn så hun kunne rette opp «feilen», siden hun var ført opp på listen over slemme barn. Dorit er jo ikke slem – bare litt annerledes enn de andre barna…

  Fryder meg over julekalender forresten – nå – reisen til julestjernen!!

  Likt av 1 person

 2. Vildemar tok lista! Han forteller jo om hva som kunne gjøres uoppdaget med listen. En kjempegrunn til å få en roligere førjulstid. Bytte plass på noen barn og vips en kort snille-barn-liste og færre gaver å bli ferdig med.

  Nå kan man stille spørsmålstegn ved verneombudet til disse alvene. De har alle så gode motiv!

  Gavene hadde kanskje vildemar laget, men kanskje ikke nylig. Han ville nødigst skilles fra sine mesterverk, da de kunne havne hos noen bortskjemte dri…unger. De hadde serbere hos pappa. De barna som skulle få gavene var selvsagt visket fra lista.
  Hvorfor så nervøs? Vel, visker du bort noen fra ei liste, er det ikke like lett å føre dem over på en annen liste etterpå. Han hadde så alt for tydelig bæsja på leggen. Barna var visket ut og han var utrolig dårlig på navn. Han reagerte ikke på Dolokks uttale av hans eget navn engang!
  Hvordan? Ikke spør så dumt!
  -unnskyld!
  Han hadde tilgang. Tok den. Det var ingen loggføring av boka. Det var ikke noe bibliotek de drev. Tilliten var stor blandt kollegiet. Kanskje derfor de taklet stresset. Noen i alle fall!

  Likt av 1 person

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s