Grand Hotell 10. desember

2015-12-07 20.50.49.jpg
Dancer

Reinsdyret Dancer var den neste på listen til Dolokk Holmes. Lederbjellene til Julenissens reinsdyr var fremdeles borte, og Blixten hadde foreslått at Dancer kanskje kunne være synderen. Dolokk brukte litt av tiden på å snoke litt rundt på hotellet etter spor til den andre saken han hadde gående nå også. Nesen til Rudolf hadde sluttet å virke den natten de hadde kræsjet. Det stakkars reinsdyret var så fortvilet over hvordan noe slikt kunne skje, og mesterdetektiven aktet ikke å gi seg før han hadde funnet svaret. De kunne se Rudolf ute i matsalen der han stod for seg selv og forsøkte å få nesen sin lysende rød igjen. Den blunket litt innimellom, men for det meste var den bare lyserød.
De fant Dancer der han tøyde ut foran et stort speil nede i en av salene på hotellet.
– Er dere her for en time? spurte han dem. – Dere kommer litt sent.
– Underviser du?
– Jazzballett, svarte Dancer kry. – Jeg er bare ikke typen til å sitte i ro. Jazzballett er god trening og veldig godt for sjelen. 4realz.
– Pleier du å opptre med det?
– OMG, ja! For fulle hus.
– Så du er glad i oppmerksomhet?
– Duh. Naturligvis. Det gjør alle. De som sier noe annet, lyver og er misunnelige.
– På deg?
– Antakelig. Enten så har man det, eller så har man det ikke. Jeg har det. Care. Skal dere tøye ut?
– Vi lurer egentlig mest på lederbjellene som er borte. Du virker som om du kunne trives å løpe forrest.
– Om jeg skulle blitt tildelt plassen forrest, skulle det ha vært på ærlig vis på grunn av talentet mitt. Jeg ville ikke stjålet det fra rommet til en av friendsa mine. I alle fall ikke Prancer, vi er jo BFFs.
– Jeg forklarer deg hva det betyr senere, sa Dr. Fanny til en skeptisk Dolokk Holmes. Dancer ba dem sjekke med Comet. Så takket de to for seg og forsøkte å unngå danseoppvisningen så godt de kunne. Uten hell. Lyset ble dempet, og neonfarget lys og en knallrosa boombox skulle snart gjøre et uutslettelig inntrykk på alle sansene til dem begge to.

2015-12-07 20.39.31


Hvem har stjålet lederbjellene?
Når du vet svaret på ukens mysterium skriver du svaret i kommentarfeltet nedenfor. Ditt svar blir ikke synlig for andre lesere før løsningen er publisert. Du kan svare når du vil, gjerne flere ganger men husk begrunnelse. Svarfristen er førstkommende lørdag. Løsning og vinner publiseres på søndag. Det er også lov til å komme med en hyggelig hilsen i kommentarfeltet. Du kan se bilde av ukens premie HER.

 

4 kommentarer om “Grand Hotell 10. desember

 1. Ok, ny teori. Dancer har knabbet bjellene! Han sier at han ikke ville ha stjålet noe fra rommet til sin BFF Prancer, men Prancer sa at han ikke hadde fortalt til noen andre enn Donner og Vixen at han hadde gjemt bjellene på rommet sitt. Stakkars Blixten er fri for mistanke fra min side.

  Liker

 2. Det skulle jo bare være Vixen og Donner som visste at bjellene var på Prancers rom, så her er det noen som lyver. Kanskje Både Prancer og Dancer? De er jo BFFs. Kanskje de har planlagt forbrytelsen sammen?

  Liker

 3. Det må være Dancer som har tatt lederbjellene, for hvordan kunne han ellers vite at de var gjemt på rommet til Prancer?

  Liker

 4. Det var Dancer! Han fikk med seg at Blixten la det klønete fra seg på sitt eget, Dancers, rom mens han tøyde ut. Det var ikke vanskelig å hate Blixten liste seg inn med lederbjellene!
  Da Blixten forsvant ut vinduet like lydløst som han hadde entret rommet, la Dancer bjellene forsiktig i ventilluka på rommet sitt. -etter å ha speilet seg ikledd dem litt først.
  Reimene var litt vie, så han tøyde ut ekstra for å få plass til et av bakbeina gjennom halsløkka på reimene.
  Helt ærlig var han ikke langt fra å klare det, eller som han selv ville sagt:
  Nobody puts reindeer in a corner!

  Liker

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s