Grand Hotell 11. desember

d4NPi
Comet

Dolokk Holmes og Dr. Fanny hadde nok en gang tatt turen ned til Dorullby Grand Hotell. Lederbjellene til Julenissens reinsdyr var borte, og de skulle avhøre en ny mistenkt i dag.
De forstod raskt hvorfor Dancer hadde foreslått Comet. Comet var en ung spenstig kar, og de hørte flere av reinsdyrene kalle ham en ung Donner. De visste at han en dag kom til å overta som alfa.
Comet kom bort til dem og introduserte seg.
– Heisann, det er jeg som er Comet. Han kastet på den mørkeblonde luggen og blunket til Dr. Fanny med klare brune øyne. Dr. Fanny kniste og glemte hva hun skulle si.
– Han er for ung for deg, hvisket Dolokk Holmes til assistenten sin. Dessuten er han et reinsdyr. – God dag, jeg er detektiv Dolokk Holmes.
– Og dette er assistenten min, Dr. Fanny, la han til da Dr. Fanny fremdeles ikke hadde kommet til seg selv.
– Hyggelig å møte dere, sa det unge reinsdyret oppriktig og smilte med de hviteste tennene Dolokk Holmes hadde sett. Selv han måtte innrømme at dette var et flott eksemplar av arten. Han ville nok være et naturlig valg til å lede flokken senere. Kanskje han ville fremskynde prosessen ved å rappe lederbjellene og så la dem dukke opp på et beleilig tidspunkt?
– Vil dere ha noe? Det er deilig kakao på dette hotellet. De takket ja, og Comet hentet deilige julekaker og en stor mugge varm kakao til dem. Det virket som om de likte ham her på hotellet. Dolokk Holmes hadde lagt merke til at den sure kokka fra godset til grevinnen arbeidet her på hotellkjøkkenet også. Og han hadde til og med sett henne smile til Comet. Det imponerte ham mer enn noe annet. Da de snakket med ham, forstod de også godt hvorfor han var så populær. Han var høflig og morsom og ambisiøs. Han fortalte at han hadde absolutt planer om en dag å lede flokken.
– Men det blir først etter at Donner har trukket seg tilbake, naturligvis. Han er en god leder, og jeg ser virkelig opp til ham.
– Du synes ikke han er litt gammeldags, da? spurte Dolokk.
– Langt i fra. Han har masse erfaring, og det er viktig.
Det var vanskelig å få noe imot Comet, men Dolokk Holmes beholdt allikevel den lille følelsen han fikk de gangene han støtte på noe som virket for bra til å være sant. Etter en lang og hyggelig prat takket Dolokk for samtalen og serveringen. Dr. Fanny fikk ikke helt med seg at det var på tide å gå, så da Dolokk endelig fikk henne med seg ut, var han litt oppgitt.
– Ta deg sammen, Dr. Fanny. Han er et reinsdyr!
– Når alt kommer til alt, er vi alle laget av doruller.

2015-12-07 20.04.13

Hvem har stjålet lederbjellene?
Når du vet svaret på ukens mysterium skriver du svaret i kommentarfeltet nedenfor. Ditt svar blir ikke synlig for andre lesere før løsningen er publisert. Du kan svare når du vil, gjerne flere ganger men husk begrunnelse. Svarfristen er førstkommende lørdag. Løsning og vinner publiseres på søndag. Det er også lov til å komme med en hyggelig hilsen i kommentarfeltet. Du kan se bilde av ukens premie HER.

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s