Grand Hotell 16. desember

2015-12-14 21.55.26.jpg
Flisselin

Nok en gang kom Dolokk Holmes og Dr. Fanny ut av gamle Tante Toas hus. I dag hadde de hentet ut den store figuren av Julenissen som Kjøpmannen på Domus pleide å sette frem hver desember. Hun mente at den var hennes, men kunne ikke helt forklare hvorfor skjøteledningen den var koblet til, førte ut av huset over gaten og inn på Domus. Hun hadde omsider gått med på at den kanskje ikke var hennes, og nå skjøv mesterdetektiven og Dr. Fanny den pent tilbake. De lovet gamle Tante Toa at de kom tilbake senere for å finne ut hvordan girlanderne som pleide å pynte opp gågata, hadde havnet på badet hennes.

Snart banket de to på døren til rom 16 på Dorullby Grand Hotell.
– Flisselin? spurte Dr. Fanny den lille alven som åpnet døren. De kunne se henne bevege leppene, men de hørte ingen lyd.
– Hva sa du, spurte Dolokk Holmes.
– Hei, velkommen inn, hvisket den lille alven, men det så ut som om hun ropte. De gikk inn på det lille hotellrommet. Det var dekket av stoffrester, trådsneller, strikkepinner, garn, nåler og skisser.
– Det er du som er ansvarlig for alle kostymene, spurte Dolokk Holmes. Den lille søte alven så på ham med onde øyne.
– Klærne, mener jeg. Ikke kostymer, naturligvis. Ansiktet til den lille alven ble sukkersøtt på et blunk, som om ingenting hadde skjedd. Hun nikket.
– Grunnen til at vi er her, er fordi makaronimakeren mangler ingrediensene sine. Vi lurte på om du kanskje hadde dem, forklarte Dr. Fanny. Den lille alven så på dem med et mørkt og ondskapsfullt fjes. Hun likte tydeligvis ikke å bli mistenkt for tyveri.
– Vi snakker med alle de kreative i følget, la Dolokk Holmes til, og det sukkersøte fjeset dukket opp igjen. Hun pekte rundt på alt hun brukte i kreasjonen sine. På en hylle stod det en rekke med små søte bokser markert med: Pici, Ziti, Fedelini, Barbina og Bigoli.
Detektiven ristet uforstående på hodet, noterte det hele ned, så takket de for seg og tok turen opp mot huset til gamle Tante Toa igjen.

2015-12-14 20.07.28.jpg

12 kommentarer om “Grand Hotell 16. desember

 1. Der har vi synderen! Men hun er jo ganske freidig, da, lille Flisselin, som viser fram tyvgodset på den måten! Jeg lurer på hva den pici-pastaen opprinnelig skulle være til på englene? Den er jo tykk og ligner litt på meitemark!

  Men altså: Tyven er Flisselin. Hun har pastaen i bokser på rommet sitt!

  Liker

  1. Det e rikke den pastatype de kreative alvene ikke kan bruke i Makaroniengler™. Det er det som gjør dem så eksklusive. Du vant forresten, men det ble slettet fra innlegget så jeg. Nå er det tilbake igjen 🙂 Gratulerer!

   Liker

 2. Det er Flisselin som er tyven. Det som står på boksene ( Pici, Ziti, Fedelini, Barbina og Bigoli.) er navn på forskjellig pasta!

  Liker

 3. Flisselin er åpenbart storforbruker av pastaskruer for å få satt opp det fine håret sitt. At hun har beviset satt opp i fine bokser på en hylle gjør ikke saken hennes lettere å forsvare.

  Liker

 4. Nå har jeg (med hjelp fra Google) funnet ut at eskene hos Flisselin er forskjellig typer pasta, og jeg kan ikke se for meg at hun trenger det til kostymene (eller klærne, da). Så da er det nok hun som har rappet dem. Men hvorfor? Det må jeg tenke på litt mer.

  Jeg har forsøkt å finne en sammenheng mellom ordene på eskene hos Kalle også, men det var verre. Der er det alt fra et fylke i Sør-Korea, kjeks, kredittkort, high school, president, hagle, skisted i Utah, film, band, sanger, gruppe i rollespill….. Er det bare tilfeldige ord?

  Liker

  1. Det holder lenge med at du visste hvem, og hvorfor du visste hvem. Motiven er ofte litt …umulige.

   Kalle hadde forresten bokser med ulike erter.

   Liker

   1. Erter sa ikke Google noe om! Hva du ikke kan!

    Jeg trodde jeg måtte finne et motiv også, kan jo ikke bare slenge ut beskyldninger i hytt og gevær 🙂

    Liker

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s