Grand Hotell 17. desember

2015-12-16 22.47.09
Pumpernikkel

Mesterdetektiven Dolokk Holmes fylte den siste boksen med pepperkaker. Dr. Fannys gamle Tante Toa smilte til ham og rakte ham en klementin. Han forstod ikke helt hvordan den søte gamle damen hadde fått for seg at det var hun som eide hele den digre pepperkakebyen med nærmere femti hus og komplett kollektivsystem i form av buss, trikk og undergrunn. Han forstod heller ikke helt hvordan hun hadde fått den inn i huset og installert den, men han var glad for at hun innså at den egentlig tilhørte skolebiblioteket. Dr. Fanny bar den siste esken ut i bilen, og så dro de avgårde for å levere den tilbake med en beklagelse og et usikkert løfte om at det ikke ville skje igjen. Før de dro, lovet de at de skulle komme tilbake og se hva de kunne gjøre med julekrybben i naturtro størrelse de hadde funnet inne på hobbyrommet hennes. Det stakkars eselet måtte i alle fall være savnet.

Etter en liten omvei kunne Dolokk Holmes og Dr. Fanny snart ta turen til Dorullby Grand Hotell. Der banket de på døren til rom 17, der dagens mistenkte befant seg. Nok en gang ble døren åpnet av en liten alv.
– Pumpernikkel? Dr Fanny likte disse alvenavnene. Pumpernikkel nikket og ba dem inn. Hele det lille rommet var dekket av deilig bakst og slikkerier. Smultringer, pepperkaker, kringler, pudding, polkagriser og marsipan. Knekk, kransekaker og sjokoladefigurer. Dolokk hadde problemer med å konsentrere seg, så Dr. Fanny måtte ta seg av spørsmålene.
– Det er du som har ansvaret for alle godsakene på Nordpolen?
– Jeg har ansvaret for alle godsakene hele jula.
– Du har kanskje lurt på hvorfor alt julegodt alltid smaker så godt?
– Ikke egentlig, sa Dr. Fanny.
– Men du har kanskje lurt på hvorfor det virker som om alle blir flinkere bakere i jula?
– Nei, sa Dr. Fanny igjen, men nå så hun at hun kanskje burde reagert litt på det. – Jeg regnet med at det var alt sukkeret. Den lille alven ristet på hodet og smilte stolt.
– Det er meg. Alt sammen. Dr. Fanny var imponert. Det var ikke godt å si hva Dolokk tenkte om det hele, for ham hadde de ikke sett på en liten stund.
– Gi meg en ingrediens, og jeg forvandler det til deilige julegodter, fortsatte Pumpernikkel.
– Så da har du kanskje sett noe til all pastaen som forsvant fra makaronimakeren?
– Nei, her er alle ingrediensene jeg har svarte Pumpernikkel og viste frem en rekke glass. Dr. Fanny leste etikettene: Filbert, Kurrajong, Beech, Karuka og Hickory. Det gjorde henne ikke noe smartere, men hun noterte ned det som stod på glassene, og så gravde hun frem en klissete Dolokk Holmes fra en haug med tomme sjokoladepapir før hun takket for at de fikk komme. Så dro de to heltene våre opp mot huset til gamle Tante Toa.

2015-12-14 19.25.47.jpg

Hvem har knabbet makaronien?
Når du vet svaret på ukens mysterium skriver du svaret i kommentarfeltet nedenfor. Ditt svar blir ikke synlig for andre lesere før løsningen er publisert. Du kan svare når du vil, gjerne flere ganger men husk begrunnelse. Svarfristen er førstkommende lørdag. Løsning og vinner publiseres på søndag. Det er også lov til å komme med en hyggelig hilsen i kommentarfeltet. Du kan se bilde av ukens premie HER.

6 kommentarer om “Grand Hotell 17. desember

  1. Skrytepave! Lite troverdig den alven der!
    Her har jeg for første gang bakt til julekaffen, også prøver han å si at det var hans fis som gjorde susen!
    Makan!

    Liker

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s