8. desember i Dorulldalen

Velkommen til årets dorullnissekalender. I år skal dere prøve å gjette på hvem som besøker den lille dorullnissefamilien i den lille stua deres i skogen. Hver søndag trekker jeg en vinner blant alle de som har svart riktig i løpet av uken. Vinneren får tilsendt en årskalender med Dorullnissene. I går hadde de besøk av selveste  Piken med svovelstikkeneVelkommen til Jul i Dorulldalen.

2016-12-04 13.00.50.jpg

Nissebarna var i dag ute og sang julesanger for dem som måtte ha lyst til å høre. Det var ikke alle, men noen var det. Noen ba dem komme igjen i romjula, andre ba dem komme igjen rundt allehelgen. Nissebarna mistet ikke motet allikevel. Snart dukket det opp en eldre dame i fjonge klær og en permanent som måtte ha gått fryktelig galt. Barna var ikke sikre på hva hun ville, men de tenkte muligens hun ville være med å synge.
– Vin dere at jeg skan finne frem den ninne harpen min og spinne med dere? Nissebarna så på hverandre.
– Jeg kan spinne «På nåven sitter nissen», «Nå er det jun igjen» og «Bjenneknang».
Nisse barna beklaget og sa at de ikke hadde hørt om noen av disse sangene. Skuffet gikk damen videre, mens nissebarna fortsatte å synge for de snøkledde trærne og frosne kongler.

2016-12-04 10.43.35.jpg

Hvem er det som er på besøk i Dorulldalen i dag?
Svar i kommentarfeltet. Svaret ditt blir ikke synlig før løsningen er ute.

23 kommentarer om “8. desember i Dorulldalen

 1. … Nei, i dag har jeg ikke peiling. Prøvde til og med å Google, men det ga ingen fornuftige resultater. Gleder meg til å se løsningen i morgen!

  Liker

   1. Jeg har nok ikke fulgt godt nok med på Flåklypa, for jeg har ikke hørt om henne, faktisk..🙈 Jeg tenkte litt på Trude Drevland også, men…

    Liker

 2. Dette er enkefru Engelschøn- Glad (Engenschøn- Gnad) fra Flåklypa. Kanskje mest kjent for sin fabelaktige radioreportasje om innendørs sleggekast, eller «sneggekast». Aud Schønemann lånte henne stemmen sin. Moderne humorister har mye å lære!

  Enkefruen tok permanent i 1945, og ryktene sier at hun aldri helt kom seg etter det. Årsaken til at hun ikke kan si «l» er imidlertid at siden med «l» var revet ut av ABC-en hun hadde på skolen.

  For de som bare har et forhold til Flåklypa gjennom filmen(e): Få tak i opptak fra radiosendingene. Og -ikke minst- løp til biblioteket og lån en haug av Kjell Aukrusts bøker. De er fantastisk julelektyre. Han var en stor forfatter og illustratør den mannen!

  Men all ære til Ivo Caaprino også. Selv er jeg nok litt for nostalgisk til å falle helt for de nye filmene, selv om de også er gode.

  Liker

   1. Jada, på radio lenge før filmen var det henne ! En rekke kjente folk var med på denne galskapen, som Erik Bye, Rolf Just Nilsen, Otto Nielsen… Noe kom ut på plate også. Min far elsket dette universet enda mer enn min mor elsket HC Andersen. Jeg vokste opp i et arbeiderklassehjem. Min far var industriarbeider med syv års folkeskole (for å erte min lett snerpete mor litt, pleide han å si: «syv år på folkeskole og tre netter på husmorskole»), men han var opptatt av kunst og kultur, skrev dikt, tegnet og malte bilder. Og lærte Esperanto! Han ga meg mye fint med på veien, som minner om innendørs sleggekast 😉

    Likt av 1 person

 3. 8.desember – denne var verre…MYE verre,men gambler på at dette må være Enkefru Stengelføhn-Glad fra Flåklypa.

  Liker

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s