10. desember i Dorulldalen

Velkommen til årets dorullnissekalender. I år skal dere prøve å gjette på hvem som besøker den lille dorullnissefamilien i den lille stua deres i skogen. Hver søndag trekker jeg en vinner blant alle de som har svart riktig i løpet av uken. Vinneren får tilsendt en årskalender med Dorullnissene. I går hadde de besøk av selveste Putti Plutti Pott (jeg er veldig snill med stavemåten)Velkommen til Jul i Dorulldalen.

2016-12-10 18.36.24.jpg

Det var sent på kvelden, og hele Dorulldalen var pakket inn i et sort teppe med funklende stjerner. Nissemor snorket om kapp med Nissefar, og Storesøster og Lillebror hadde forsvunnet inn i drømmeland for lenge siden. Lille Babyknøtten var den eneste som var våken i hele huset. Han var for irritert til å sove. Han satt i vinduet og så ut.
-Har jeg ingen rettigheter, mumlet han lavt. – Bare fordi jeg er liten?
– Naturligvis har du det, svarte en liten krabat som kom susende forbi på en snøscooter. – Du har masse rettigheter, nettopp fordi du er liten.
– Supert, sa lille Babyknøtten og endret tittelen på listen sin fra “Ønskeliste” til “Krav”. Så sovnet han som en sten idet snøscooteren dro videre innover i den mørke skogen.
2016-12-04 10.33.18.jpg

Hvem er det som er på besøk i Dorulldalen i dag?
Svar i kommentarfeltet. Svaret ditt blir ikke synlig før løsningen er ute.

26 kommentarer om “10. desember i Dorulldalen

 1. 10.desember – denne var enkel for oss som har vokst opp med jul i Skomakergata. For dette er Jon Blund,som tøffe Tøfflus snurret på lerretet sitt.

  Liker

 2. Hvem er denne karen med sekk og lue på? Han likner litt på nissen i grunn – men det ække ham, det er Jon Blund!
  (Nå kommer jeg til å ha den sangen på hjernen ca fram til påske…)

  Liker

 3. Dette er Jon Blund. Vi ble kjent med disse animasjonsfilmene gjennom Jul i Skomakergata (stol på tøffe Tøflus, snurr film!) men de ble egentlig laget Øst- Tyskland. Nå hører de jo liksom til på filmlerretet til Tøflus, men da Jul i Skomakergata kom i -79 eller noe sånt (jeg var i så fall 19), syntes vi det var merkelige greier som ikke hang sammen med serien for øvrig i det hele tatt. Men som pedagog og bestemor: Barns rettigheter kan aldri få for mye fokus ! Så heia Jon Blund!

  Liker

 4. Interessant (om man kan bruke det ordet) faktum: USA og Somalia er de eneste landene i verden som ikke har ratifisert barnekonvensjonen 😕
  Nå ble det skrekkelig alvorlig her….

  Liker

 5. Hvem er denne karen med sekk lue på? Han ligner litt på nissen i grunn, det er ikke han det er Jon Blund. Han besøker store og små.
  God natt 💤💤💤 fra Yvonne 😴

  Liker

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s