21. desember i Dorulldalen

Velkommen til årets dorullnissekalender. I år skal dere prøve å gjette på hvem som besøker den lille dorullnissefamilien i den lille stua deres i skogen. Hver søndag trekker jeg en vinner blant alle de som har svart riktig i løpet av uken. Vinneren får tilsendt en årskalender med Dorullnissene. I går hadde de besøk av selveste Asbjørn Brekke. Velkommen til Jul i Dorulldalen.

2016-12-11 11.11.26.jpg

Det var travle dager i den lille stua i Dorulldalen. Noe av det som tok mest tid hvert år på denne tiden var all julematen som skulle tilberedes og forberedes. Kaker, middager og julegodt lager ikke seg selv, som gamle Nissebestemor pleide å si. Og tradisjoner er tradisjoner, de dør ikke så lett. Men Nissefar tenkte at det måtte være lov å skaffe litt hjelp. Nissemor ble ganske overrasket da hun så hvem det var som banket på stuedøren tidlig på morgenen, og snart var det full kokkelering på gang. Det tok allikevel ikke lang tid før Nissemor sendte hjem gjestekokken. Nissefar stod forvirret igjen på trammen og så den lille, erfarne kokken forsvinne innover i skogen igjen.
– Jeg måtte sende henne hjem igjen, sa Nissemor. – Hun bare jukset.

2016-12-11 11.16.27.jpg

Hvem er det som er på besøk i Dorulldalen i dag?

Svar i kommentarfeltet. Svaret ditt blir ikke synlig før løsningen er ute.

18 kommentarer om “21. desember i Dorulldalen

  1. Her er det ingen ringere enn Ingrid Espelid Hovig som er på besøk! Ingen fjernsynskokk kan måle seg med henne! Hun lærte oss om persillekvasten og hvordan man kunne lage familievennlige retter med fisk. Hun er ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden, har vært aktiv venstrepolitiker og vært med Fredskorpset i Uganda. Her har nok nissemor forhastet seg litt. Ingrid Espelid -som vi kjente henne som da vi var barn- jukset nok ikke på den måten. Hvis hun ikke hadde hatt en ferdig rett på lur ville jo programmene blitt veeeldig lange. Dermed ble «og så har me juksa litt» et fast uttrykk både i Fjernsynskjøkkenet og på folkemunne.

    Liker

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s