Om Frieriet

Da jeg bestemte meg for å fri til Sten visste jeg at jeg ville gjøre det skikkelig. Det er ikke hverdagskost for noen av oss, og jeg ville at det skulle bli til en dag vi aldri vil glemme. Det finnes nok inspirasjon på YouTube, litt i overkant mye kanskje. Veldig mange musikkvideoer. Men jeg ville gjøre noe personlig, noe som var oss. Vi elsker escape room begge to, og jeg har hatt lyst til å lage noen oppgaver allerede. Og dermed var egentlig mesteparten klart.

Jeg møtte ham i døren med en bukett hvite roser, og beklaget at jeg ikke hadde fått tak i gule, som er favorittblomstene hans. Så sa jeg at historien var at han har en kjæreste som liger å lage litt oppstyr av…alt. Mer skulle det ikke til for at han skjønte at han var i en escape spill. jeg ba ham om å se om han så noe som opplagt stod på feil sted, og spillet var i gang. Etter en god stund, og litt hjelp, oppdaget han den store bagen som stod midt på gulvet. Det var da jeg skjønte at dette kunne komme til å ta en stund.
IMG_7329.JPG
Bagen var låst med en hengelås og Sten Brukte nok en gang god tid, og et hint på å finne glidelåsen som ikke hadde lås på seg. I den lå det en kodelapp og en nøkkel som Sten tydeligvis aldri hadde sett i hele sitt liv. da han omsider fant ut at den var til sikringskapet åpnethan skapet, uten å se på gåtene som var skrevet på døren. Der inne fant han en iPad han måtte finne koden til.

IMG_7330.JPG

IMG_7333.JPG

Han måtte fargelegge og regne litt enkel matte for å få koden. PÅ iPaden så han et bilde av Mrs Potts fra kontoret mitt og i den fant han den første nøkkelen. Han åpnet bagen og fant et stort skrin med to hengelåser og en kodelås. Dessuten fant han, med litt hjelp, en nøkkel til…som han tydeligvis aldri hadde sett i hele sitt liv. Hva skal man si, vi har to skap i leiligheten med nøkkel til. Det ble ganske tydelig for meg etter hvert at jeg ikke er unyttig å ha med når vi løser escape room sammen. Han løser mange av de kompliserte oppgavene der jeg hadde vært sjanseløs, men nå lurer jeg på om han hadde funnet noen av dem i det hele tatt uten meg. Vi utfyller hverandre, er det jeg prøver å si.

IMG_7334.JPG

IMG_7336.JPG

I skapet fant han en CDplate med Ghostbusters. på baksiden av coveret var det bilde av La Toya Jackson, og om du ikke skjønte gåten var det meningen at: hvem skulle han ringe? Han skulle ringe til sin venninne Latoya. Hun ba ham se etter noen ponnier, og tre My Little Ponies stod og så på et lite dukkeskap med en kode inni. Men uten gåtene på sikringskapet ville han ikke komme langt, så jeg fikk først Marie og så Trine til å ringe ham for å be ham lete mer i sikringskapet. Til slutt måtte jeg be ham se på utsiden.

Nei, jeg gjør ikke narr, vi utfyller hverandre, sier jeg.

Han løste koden med registreringsskiltet på bilen og der ute fant han blant annet en bamse med en av nøklene og en kode som ledet ham til doen.
IMG_7338.JPG

Skjermbilde 2018-02-12 kl. 19.49.14.pngPå doen fant han en nøkkel og det siste han trengte for å å løse den siste koden og få nummeret til Lars. Han ringte Lars, fikk koden til den siste låsen på skrinet. Han åpnet det og fikk se en bukett gule roser og et brev.
IMG_7340.JPGMen brevet inneholdt ikke et gavekort, som han trodde. Der lå det et brev som handlet om hvor mye han betyr for meg og hvor lykkelig han gjør meg. Omkranset av bilder av oss sammen, med enda en dæsj gule roser. På slutten av brevet spør jeg om han vil gifte seg med meg.

Så gråter han, og så gråter jeg, og han sier ja.

Og så lever vi vel lykkelig alle våre dager da!

28536589_10160084429745125_804560928_n.jpg

5 kommentarer om “Om Frieriet

  1. Tilbaketråkk: Om Februar – Sebolas

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s