Løsning på påskekrim

Takk til alle som deltok, det var fantastisk å lese alle teoriene deres. Beklager at det ble så vanskelig i år, men jeg håper dere hadde det gøy, og at Cicero får hjelp til neste år også. Og ikke bare av Peggy. Ikke godt å si hva Tuppen kan snuble oppi igjen bare hun får et år på seg.

Det var flere av dere som klarte å gjette hvem morderen var. Solveig, Kenneth, Anne og Sten tippet alle rett på hvem som drepte kyllingene. Men kun Solveig, Sten og Kenneth kunne fortelle hvordan de avslørte morderen. Og hvem av disse kunne hjelpe til med et motiv? Kenneth og Sten! Men hvor nøyaktige var deres gjetninger på motiv? Ikke veldig nøyaktige, de var ikke det, det var faktisk feil, begge to. Her er løsningen.

«Det var formet som et digert egg, og virket hverken praktisk, eller spesielt hjemmekoselig. Bildene innefra viste kun et digert rom, like eggeformet som på utsiden og man måtte nok være ei høne for å trives der.»

Cicero åpnet utklippsboken som Peggy akkurat hadde kastet i armene hans og viste frem utklippet av artikkelen med bilde av Tuppen verpes nye åskegods. Det var fullstendig eggeformet, og hadde dermed ingen hjørner. Innsiden viste kun et stort tomt rom, kun én altomfattende vegg, og LegoLars svelget tungt. Alibiet hans holdt ikke vann. Det holdt ikke angang en tykk eggedosis!

«Jeg har vært oppe og sjekket mulighetene for å legge panel på et par av veggene inne, og dekorere hjørnene ute med noen påskestatuer og blomsterbed.»

– Men hva kan motivet hans være, spurte Peggy mens hun pleiet Baby Cotton Candy så godt hun kunne. Ponnien fikk rikelig med vann.
– Motivet var det vriene, innrømte Cicero. – Det kan allikevel kun ha vært en eneste ting. Etter at det ble klinkende klart at LegoLars var morderen var dte ganske lett å finne et mønster her. Jeg har skrevet en liten oversikt her over de som skulle på audition til en ny maskot.
– Men jeg ga deg da aldri en slik liste? Tuppen Verpe ble forvirret.
– Jo, det gjorde du jo, smilte Cicero lurt.
«- Var det flere påmeldte?
– Ja visst, noen av vennene mine som er her på besøk blant annet. Alle de gule faktisk!»

Listen til Cicero lød slik:
Kylling Kvintetten
Eskimonica
Ms Pacman
He-Man
LegoLars

– Men, sa Peggy spørrende. – Hvorfor forsøkte han da bare å myrde Kylling Kvintetten? Hva med de andre på listen?
– Han forsøkte jo åpenbart å myrde He-Man. LegoLars var liten nok til å kunne skjule seg i rustningen uten å bli oppdaget.
«- Så du noen velte rustningen over deg da?
– Nehehei, lo he-Man…»

– LegoLars forgiftet også hamburgeren til Ms Pacman, vel uvitende om at den ene var til David.
– Hasselhoff, sa David Hasselhoff.

«Et krydderskap så stort at det kan romme en liten mann!»

«En mindre tøff tøffing enn meg hadde nok strøket med av den porsjonen. Jeg har spist wasabi før altså, men det hører ikke hjemme i en hamburger, og det der var ikke alminnelig wasabi.»

– LegoLars forsøkte også å forgifte isen til Eskimonica, men heldigvis var det en diger hest som fikk i seg dosen.
– Som du ser forsøkte han å myrde alle de andre på listen, utvilsomt fordi han ønsket å eliminere konkurransen. Cicero kremtet litt før han fortsatte å opplyse den forvirrede gjengen.
– Det er vanskelig å si nøyaktig når mordet skjedde, men jeg ser for meg at det gikk for seg slik; Rett før LegoLars drepte kyllingene var Eskimonica og He-Man nede ved hestene. Ved et tidspunkt forlot He-Man Eskimonica og gikk inn i godset. Nær ved å bli oppdaget rundt kyllinglikene gjemte den lille mannen seg i en rustning og overfalt He-Man før han kom langt nok inn og oppdaget likene. Bråket idet overfallet skjedde bekreftes av Titten Tei og Ms Pacman. Gifteklar og ukritisk som hun er er det vanskelig å se for seg at hun ikke hjalp He-Man opp, og da snek antakeligvis LegoLars seg inn på kjøkkenet, forgiftet maten Ms Pacman laget og gjemte seg i skapet. Der ble han til Ms Pacman gikk for å levere en burger til David Hasselhoff. Hvorvidt han forgiftet isen tidligere eller senere enn dette blir vanskelig å si, men det er uviktig.
LegoLars var nå så rød av raseri at han uansett aldri ville vunnet noen maskotkonkurranse, og bekreftet alle Ciceros teorier.

Gjestene måpte. De var imponert. David Hasselhoff hadde riktignok skriftet feil da han sa han lå og spiste på gulvet idet mordet ble begått, men siden det var såpass vrient å fastslå akkurat når mordet ble begått, eller hvor edru Hasselhoff er når han ligger og spiser burgere på gulvet, stilte ingen spørsmålstegn hverken til Cicero eller forfatteren for akkurat dette.

Skyldig!

Epilog

Det ulte i små sirener, og to Lego politimenn ankom åstedet. De plukket med seg LegoLars, og kjørte snart av gårde igjen så påskefreden kunne senke seg over det gamle godset nok en gang. Tuppen Verpe inviterte med seg alle til det nye Påskegodset, og alle med unntak av de to detektivene takket ja. Tuppen syntes det var litt trist at de ikke ble igjen, men tenkte som så at da ble det en kylling til hver av gjestene, så var alle fall middagsmysteriet løst.

-Jeg er visst ikke mye til assistent, sa Peggy trist idet de forlot Påskegodset og begynte å gå nedover mot togstasjonen.
– Snarere tvert i mot, sa Cicero overrasket. – Jeg hadde ikke klart dette uten deg. Det var du som minnet meg på det eggeformede påskegodset. Dessuten var det du som satte meg på sporet av forgiftningen av både Baby Cotton Candy og David Hasselhoff.
– Gjorde jeg? Peggy virket oppriktig overrasket. Cicero nikket og smilte lurt til henne.
– Men alt dette var jo ved ren slump.
– Mulig det, svarte han. -Men det er også et uomtvistelig fakta at det var dine interesser som sammen med mine detektivegenskaper som løste mysteriet. Vi er et godt team.
– Javisst, sa Peggy muntert, og smilte bredere enn Cicero hadde sett henne gjøre noen gang.
– Jeg gleder meg allerede til neste grusomme mord vi skal oppklare! strålte hun.
Cicero så på henne, og hun bet seg i leppen.
– Bare la meg ta meg av snakkingen, sa han. Peggy nikket.

SLUTT
…for i år

Så der har dere det, løsningen. Flere av dere har stilt spørsmålstegn ved ulike elemeneter av historien, sånn som Hasselhoff som umulig kan ha spist når han sier han spiste, men det har jeg allerede snodd meg unna. Og om du påstår at Hasselhoff spiser burgere på gulvet i edru tilstand vil jeg du skal gå inn på Youtube og sjekke det ut. Så var dte kyllingene som lå i gangen, men som he-Man ikke oppdaget. Om dere ser på bildene, kan dere se at de ikke ligge rpå samme gulv, og enten er i ulike ganger, eller på forskjellige steder i samme gang. Og flere av dere vet visst hvordan man kverker en kylling, og at det ikke kommer blod da. Beklager, det visste ikke jeg, av naturlige årsaker. MEN jeg vil bare si det, at jeg først ikke hadde med noe blod, men kom på at jeg hadde lovet dere en blodig krim, og slang på noen stemningsskapende blodddråper. Og før dere arresterer meg for dette, jeg er sikker på at det kan komme blod, bare man kverker dem lenge nok.

Så… hvem vinner da? Det ble jo uavgjort mellom tre personer! Men, det var kun min mor, Solveig, som svarte innen den opprinnelige tidsfristen, så det må nesten bli avgjørende! I tillegg vet jeg at påskeegget antakelig fremdeles har en del igjen i seg neste gang jeg kommer på besøk, så jeg føler det blir riktig avgjørelse!

Gratulerer!

Og følg med på bloggen i morgen, da skal jeg avsløre vinneren av GULLEGGET, den beste forklaringen som var helt feil! Det var stor konkurranse der i år, så sitt på nåler! De morsomme teoriene blir gjengitt her!

På gjensyn, og fortsatt god påske!

9 kommentarer om “Løsning på påskekrim

  1. Gratulerer!

   Nå er det blitt sendt inn klager på avgjørelsen, siden jeg ikke oppga i bloggen noen tidsfrist for besvarelse, så du må dele egget med sønnen din. Kenneth var også innenfor. men det finner dere sikert ut av uten at ting blir for stygt, det er jeg sikker på. Ellers blir det kanskje inspirasjon til neste års påskekrim…

   Liker

 1. Dette var kjempegøy, og jeg var vist heller ikke helt på viddene. Jeg rakk bare ikke hjem før nå (akkurat nå!) og rakk dermed ikke å sende inn i tide… (sender deg svaret mitt allikevel, i tilfelle du skulle mangle lesestoff resten av påsken?;).) Og så må jeg si du er UTROLIG flink og kreativ, Sebastian!! 🙂

  Liker

  1. Åh, det var jo dumt! Du får prøve igjen neste år 🙂

   Veldig spent på din teori også, så bare send, kanskje du kommer med i Gullegget?

   Og tusen takk for komplimentene, skal bruke resten av dagen på å ikke la dem gå til hodet på meg.

   Liker

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s