Riktige leker

I dag takk jeg turen innom en gammel favorittbutikk før revyøving. Riktige Leker. Jeg er ikke like fan av den som jeg en gang var, for jeg er usikker på hva de legger i navnet sitt lenger. Mener å huske at det var mindre rosa plastikk og fashion dolls der tidligere. Da er Sprell bedre. Men jeg kom over en annen dukke i dag, en litt annerledes dukke. Jeg har sett henne tidligere og vurdert henne som en julegave, men det er noe ved henne som ikke helt funker for meg, så jeg har latt henne stå i fred. Men nå hadde hun fått seg en medalje. Dukken hadde vunnet en pris blant annet for å fremme sunt kroppsbilde. Det er jo det jeg skal snakke om med andre klasse neste uke. Jeg hadde tenkt å bare snakke om Barbie og Lammily, men denne Lottie er vel så interessant å trekke frem. Ikke minst fordi det tydeligvis finnes alternativer til de syltynne dukkene, så hvorfor er ikke disse like populære? Kanskje barna vet? Jeg vet i alle fall at Lottie skal googles omstendelig.

Jeg har begynt på boken Cinderella ate my daughter, som handler om hvorfor jenter blir oppslukt av prinsessekulturen, tross foreldres hardnakkede forsøk på å unngå dette. Kjøpte opprinnelig boken pga den fantastiske tittelen, men ble glad da jeg fant ut hva den handlet om. Veldig interessant tema, dyktig forfatter, men jeg er ikke enig med henne i alt hun kommer med, særlig ikke Disney jentene. Disney Princess er vi skjønt enige om, forkastelig, men de egentlige prinsessene fra filmene, der er vi uenige. Men det blir det innlegg om.

Men det er mye dukker nå. Det er jo andre aspekter ved leker som er vel så interessante, i «guttehylla». Der er det mye voldelig. Det får ikke så mye fokus. Er det bare biler og vold som er fengende nok? Jeg vil ta en titt på dette også, jeg har jo god tilgang på kids. Fint med unnskyldninger for å kjøpe mer leker også. Må bare finne en god vinkling.

Dagens bilde er fra i går da jeg fikk ta over som kunst og håndverkslærer en stakket stund. Det er min egen kreasjon, beg kalte den havfruebuse. Godt fornøyd med resultatet! Jeg spurte ungene om hvor hun bodde og fantasien løp løpsk. Hun bodde i sluker i en dusj og beit folk i tærne. Hun bodde i nesa på en fisk. Kjempegøy!!

IMG_1418

Så tvang ungene meg å tegne en hest på tavla og moroa var slutt. Liker ikke å tegne hest

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s