Småbarnsmødre

I dag tenkte jeg egentlig å skrive et innlegg om hvor deilig det må være å være småbarnsmor og bare se verden rette seg etter dine forhold. Tenkte å trekke frem begge eksemplarene av den irriterende arten jeg støtte på i dag, både det neket som tok tre seter på det fullstappede toget slik at hun og datteren kunne sitte med bagen mellom seg og virkelig breie seg ut. Slappe av i en travel hverdag. Vi andre har jo bare slappet av på jobb. Hun har faktisk utført verdens viktigste jobb. Og hun damen som ville forbi et par muslimske damer på fortauet og skrek(!) til dem at de skulle flytte seg fordi hun ville forbi med barnevognen sin. Det var så deilig å høre på da de fortalte henne at det da ikke var noen grunn til å være så sur, etter at de hadde flyttet seg, men det så ikke ut til at hun hørte. Men hvorfor skulle hun vel det? Hun har jo gitt en gave til verden. De hadde det begge to. Vi andre får innordne oss. Vi vet ikke hva det vil si.

Hvordan kan vi som ikke vet hva det vil si kritisere dem når de kommer gående fire i bredden med hver sin barnevogn? Skal noen av de liksom gå bak de andre? Hvordan kan de da få delt sine moderlige råd så de finner ut hvem som gjør mest riktig, og dermed er den beste moren? Hvorfor skal vi kremte til dem når de sperrer for all trafikk mellom hyllene i butikken? De har faktisk med seg det mest dyrebare i verden. Det at du skal ha pastasaus fordi det er din Dolmiodag i dag får heller være, du kan vente. Og hvorfor skal vi uttale oss om noe som helst? Vi aner da ikke hva det er snakk om? Noen av oss har ikke engang livmor. Hvordan kan vi vite noe? Patetisk!

Jeg hadde likt å se et Paradise Hotel med kun nybakte mødre som var borte fra ungene sine for første gang. Tv3? Vær så snill?

Jeg hadde tenkt til å la dette innlegget handle om dette, men jeg har egentlig fått utløp for følelsene mine for småbarnsmødre via en sketsj på Nydalenreveyen tidligere i år. Der fikk jeg frem alt jeg ville si og tilbakemeldingene har vært positive. Folk kjente visst igjen situasjonene. Har ikke fått noen komplimenter fra småbarnsmødre på den…

Men jeg er litt høy på meg selv, for jeg har blitt intervjuet i dag av selveste lokalavisen. Så det tenkte jeg å la bloggen handle om i dag. Så … les Smaalenene. i morgen. Det var alt, takk for oppmerksomheten.

DSC_0263
Her er et dukkehus jeg fikk gratis på finn.no. Det skal pusses opp til å se ut som det staselige Påskegodset. Det er ganske stort og veldig plastikk og veldig, veldig rosa. Spennende prosjekt som jeg skulle likt å ha bedre tid til. Jeg fikk det av en småbarnsmor, så alle kan ikke være like ille.

En kommentar om “Småbarnsmødre

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s