Sommergarderoben

– Vi kan gjøre dette på en av to måter; Enten kan jeg være hyggelig, hjelpe deg og vi kan ha det koselig mens jeg hjelper deg, eller så kan jeg bli sint og streng.
– Ok, jeg velger det første.

Klart man kan snakke fornuftig med unger.

Det er verre å skulle finne ordentlige shorts. Jeg trenger desperat å oppgradere sommergarderoben. Jeg har to shortser nå som jeg trives i, men jeg har hatt dem i ganske mange år nå, de har ikke knapper og sånn som funker, fargen er falmet og de har malingsflekker. Så det er absolutt på tiden å finne seg en ny…kanskje to. Jeg er jo som helst vil gå med den samme genseren/skjorta/buksa alltid uten stopp, når jeg først finner en jeg liker godt. Men det er liksom ikke sosialt akesptabelt. Her skal alt vaskes og skiftes og jeg vet ikke hva. Sukk.

Jeg liker store shorts. Digre. Så jeg kan drukne i dem. Massive greier! Så beina mine kan stikke ut som noen pipstilker.

Men så vil jeg helst handle rettferdig også. I alle fall så langt det lar seg gjøre. men hvordan gjør man det? Hvilke butikker selger klær fra snille fabrikker? Fremtiden i våre hender arbeider jo med dette og har akkurat gitt ut en liste over hvilke butikker som ikke holder fabrikkene sine hemmelige. Da var min lykke gjort tenkte jeg, for jeg så H&M der, og ikke noe er lettere enn å finne klær på H&M. Kul stil og til ingen penger. Problemet med ting som ikke koster penger er bare det, at da er det noen, et eller annet sted, som ikke får pengene de fortjener. Og det vil ikke jeg være med på. Ikke om jeg kan unngå det. Og ganske riktig; listen viser bare hvem som er åpne om hvilke fabrikker de bruker. Den sier ikke noe om forholdene på disse fabrikkene. Ingen garanti for gode lønnsvilkår eller noe på den grønne siden.

10731171_10153959225079298_7521117140101558587_nAllikevel er det nok lurt å styre spesielt unna de røde. Ganske mistenkelig at de nekter å oppgi dette. De grønne er nok sikrere på at man ikke finner for mye snusk. Kanskje? Jeg hører stadig vekk voksne, oppegående mennesker avfeie slikt med «Man skal nå tenke på alt, kan man ikke bare leve». Folk med slik innstilling får jeg lyst til å klappe til. Men jeg tror ikke egentlig det ville gjort verden til et bedre sted å leve heller.

Men dere kan jo forestille dere at jeg gjør det dersom dere overhører noen si det en gang. Kan jo bli artig.

Nei, jeg får vel hekle meg et par shorts vel…11169412_10153286847738000_5245751275993621114_n

2 kommentarer om “Sommergarderoben

  1. Tilbaketråkk: Hipster | Sebolas

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s